Türkiye’nin birçok ilinde faaliyette olan ancak Eskişehir’de uzun yıllardır birçok girişime rağmen kurulmayan ‘antika pazar’ı hizmete giriyor. Eskişehir Antikacılar Koleksiyonerler ve Sahaflar Derneği katkıları ile açılacak olan ‘Antika Nostalji Günleri’ isimli antika pazarında Eskişehir’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden esnaf ürünlerini Eskişehir’de sergileyecek.

ATALARIMIZDAN BİZLERE KALAN MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Eskişehir Antikacılar Koleksiyonerler ve Sahaflar Derneği Başkanı Güner Değirmenci, antika pazarının her ayın ilk Cumartesi günü kurulacağını söyledi. Değirmenci, “Dernek olarak, toplumların kültür birikimlerini ve korunmaya değer ata yadigarları olarak algıladığımız antika objelerini günümüz insanına tanıtmayı ve hatırlatmayı amaç edindik. Cumartesi günü açılacak olan antika pazarında, ülkemizin her bölgesinden antikacılar, çeşitli uygarlıklar tarafından üretilen ve kullanılan objeleri antika severlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Kısacası, geçmiş dönemlerde bu topraklar üzerinde yaşamlarını sürdürmüş atalarımızdan bizlere kalan mirasa sahip çıkmak ve onu koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak biz antikacılar ve koleksiyonerlere düşmektedir. Böylece hem geçmiş dönemin izleri hem de unutulmaya yüz tutmuş el sanatları bu pazarda geniş bir meraklı kitlesi tarafından büyük bir zevkle izlemeyi hedeflemiştir” şeklinde konuştu.

1 SAATİNİZİ AYIRIN, GEÇMİŞE YOLCULUK YAPIN

Başkan Değirmenci, Eskişehirli vatandaşlardan Cumartesi günü bir saatlerini ayırarak açılacak antika pazarını ziyaret ederek, geçmişe yolculuk yapmalarını istedi. Antika pazarında; mobilya ve aksesuardan halı ve kilime, porselen, seramik ve cam objelerden bakır ve bronza, eski radyo ve plaklardan kitap ve fotoğraflara kadar tarihe tanıklık etmiş, bir dönem saraylardan konaklara kadar birçok mekanda hayat bulmuş objeler yeni sahiplerini bekliyor olacak. Antika pazarı Cumartesi günü Espark AVM yanındaki açık otoparkında sabah erken saatlerde açılarak gün boyu açık kalacak.