Pandemi sürecinde hayat şartlarıyla mücadele ederken kendine yedek bir B planı devreye sokan annenin hikayesidir.

Çok yemek seçen nazlı bir oğlum var

Her anne gibi sağlıklı beslenmesi adına en azından içtiği çorba şifalı olsun diye kemik suyunu çorbalarımıza dahil ettim. Bir gün yine ocağın başında kemik suyu kaynatırken ilham perisi geldi. Ve neden olmasın ki dedim. İşte kriz anı işte B planı… Kendi çocuğumu şifalandırırken hem başka çocukları hem hastaları hem de herkesin ihtiyacı olan bu besini üretebilir üstelik pandemide zorlanan aile bütçemize de katkım olabilir diye kolları sıvamaya karar verdim.

Saatlerce kaynayıp özünü suya veren

Soğuyunca kemikteki jeller o suyu kıvamına getirir. Benimde ürettiğim kemik suları köyde odun ateşinde 12 saat kaynamaktadır. Sadece Eskişehir’imizin doğal kaynak Kalabak suyu ve taze kesimlerden tarafıma ulasan dana ilikli kaval kemiklerinin odun ateşinde harmanlanıp özdeşleşmesiyle yapılmaktadır.

Her aşamasında hijyen koşulları

Üretimin hiçbir aşamasında maskesiz, eldivensiz olunmuyor. Hele böyle bir pandemi sürecinde… Her ne kadar doğal şartlarda organik gıda üretimi de olsa maske ve eldivensiz asla. Taze kesimden kemikler geldiği gibi her parçası tek tek elde yıkanarak, bir gece suda bekleyerek ve kemikler tertemiz olana dek kaynamak üzere hazırlanmakta.

Sadece yüzde 100 konsantre olan ilik suları kolajen kalsiyum ve fosfor deposudur. Böylesi bir dönemde grip ve çeşitli enfeksiyonel hastalıklarla savaşır, vücudumuzu dinç tutar. İçerdiği mineraller sayesinde bağışıklığımızı güçlendirir. Hem kendiniz hem sevdikleriniz için orijinal olarak hazırladığım ilikli kemik sularımı denemenizi öneririm.

Bitirirken…

Mücadeleci ve her zaman yedek bir B planı olan kadınların sesini duyuran, bizlere büyüme yolunda ilerlerken sizin gibi destekçi olan kanallara başta siz değerli eskisehir.net ailesine teşekkürlerimi sunuyor sağlıklı günler diliyorum...

İnstagram: nesliliklikemiksuyu