ANRO Başkanı Fehmi Cem Yücel, Başkan Yardımcı Betügül Öz, Yönetim Kurulu üyesi Süha Fero ve beraberindeki heyet, bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı turistik gezi alanlarını, tematik parkları ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi başta olmak üzere müzeleri ziyaret ettiler. Ankara, Afyon, Bartın, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Konya ve Zonguldak illerinde ikamet eden ve Türkiye’nin her ilinde görev yapan 45 profesyonel turist rehberine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi personeli de bilgilendirmeler için eşlik etti.

Düzenlenen gezi programlarıyla Eskişehir’e birçok kez geldiklerini belirten turist rehberleri, şehre gelen vatandaşlar kadar kendilerinin de Eskişehir’i çok beğendiğini ve kentte görev yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Gerçekleştirilen bilgilendirme gezisi sonrası ANRO Başkanı Fehmi Cem Yücel, Başkan Yardımcı Betügül Öz, Yönetim Kurulu üyesi Süha Fero ve beraberindeki heyet Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’yi ziyaret ederek, Eskişehir’in turizmi hakkında sohbet ettiler. ANRO Başkanı Fehmi Cem Yücel ziyarette, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından Eskişehir’e kazandırılan tematik parkların, müzeler, merkezler ile kültür ve sanat alanlarının Eskişehir’in turizmine büyük katkı sağladığını belirtti.