Kurucu Müdür Ramazan Topal, işletmenin detaylarını ve verdikleri hizmetleri Atahan Gezer’e anlattı.

“ÖZEL BİR İŞTİRAKIZ”

“Kuruluşumuz Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel bir iştiraktır. Bütün denetimlerimiz ve kontrollerimiz il müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Burada 55 yaş üzeri yaşlılarımızın bakım ve günlük ihtiyaçları karşılanmakta. Alzheimer, demans gibi rahatsızlıkları olan insanlara da hizmet vermekteyiz. Üç katlı binadan oluşan bir işletmeyiz. İlk katı paylatif yani yatağa bağımlı bakım, ikinci katı ise ayakta yaşlı olarak dizayn ettik.”

Kurucu Müdür Ramazan Topal

“BİR İNSANIN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER ŞEY BURADA”

“Bir insanın gündelik yaşamında ihtiyaç duyduğu bütün imkânları sunuyoruz. Günde üç öğün ana, iki öğün de ara öğün veriyoruz. Bu ara öğünlerde meyve, atıştırmalık gibi yiyecekler tedarik ediyoruz. Bunun haricinde odaların temizliklerini ve yaşlıların kişisel temizliklerini sağlıyoruz. Ayrıca günün belli saatlerinde kitap okuma gibi sosyal aktivitelerimiz, serbest zaman saatlerimiz de oluyor.”

“24 SAAT SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ”

“Yatılı bir işletme olmamıza rağmen herhangi bir rahatsızlığı olmadığı durumda ayakta yaşlılarımız sabahları dilediği gibi dışarı çıkıp akşamları geri dönme imkânına sahip oluyorlar. Ayrıca yaşlılarımızın hastaneyle olan işlerinin tamamı bizim tarafımızdan sağlanıyor. Burada takip anlamında bir sağlık hizmeti veriyoruz. Birlikte çalıştığımız doktor arkadaşımızın haftalık kontrolleri oluyor. Önerisine göre gerekirse yaşlılarımızın hastaneye götürülüp tedavisi, takibi ve muayenesi gibi hizmetlerin tamamı bize ait. Henüz bir aylık bir işletmeyiz. Anlaşmalı olduğumuz bir doktor arkadaşımız ve üç hemşiremiz 24 saat dönüşümlü olarak hizmet vermekte.”

“MİSAFİRLERİMİZİN YERİ BAŞIMIZIN TACI”

“Biz burada insanları ticari meta olarak değil, gelen misafirimiz olarak görüyoruz. Kültürümüzde de misafirin yeri başımızın üstüdür. Bunu gelen misafirlerimiz de çok iyi bir şekilde gözlemleyebilecek. Bizim öncelikli farkımız; lokasyonumuz… Batıkent Mahallesi daha elit bir bölge… Biz Batıkent’te, merkezi bir yerdeyiz. Özel bir hastaneyle sözleşmemiz mevcut, protokol imzaladık. Çalışan arkadaşlarımız, daha önceki yıllarda da hem arkadaşımız hem de dostumuz olan, kaliteli bir kadro… Vereceğimiz hizmeti yaşlının karnını doyurmak olarak değil; yaşlıyla birlikte yaşamak olarak nitelendiriyoruz. Farkımızın bu olduğunu düşünüyorum.”

“SOSYAL HİZMETTE REKABET OLMAZ”

“Tefrişat, dizayn ve günlük ihtiyaçlar gibi konularda mümkün olduğunca evimizde ne kullanıyorsak o standartlarda ürünleri burada da kullanmaya çalışıyoruz. Daha önce de söylediğim gibi; sosyal hizmette rekabet olmaz. Sosyal hizmette kalitenin standardını yükseltmek vardır. Bizim hedefimiz de bu standardı her zaman yüksek tutmak…”

“İNSANLAR YADIRGAMADAN YAŞAYAKLAR”

“Büyükçe bir bahçeye sahibiz. Ön bahçemiz gayet oturup sohbet etmeye müsait bir yer. Arka bahçe çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Yazın tamamen yeşil alandan oluşan bir arka bahçeye sahip olacağız. Burada insanlar yadırgamadan yaşayacaklar. Kısacası kaliteli ekibin kaliteli hizmeti bizim en büyük farkımız…”

“İKİNCİ BİR YER ARAMA İHTİYACI HİSSETMİYORLAR”

“Günlük en az iki kişiden telefondan veya yüz yüze talep geliyor. Olumlu dönüşler çok fazla. Bu kadar pozitif değerlendirme alacağımızı beklemiyorduk. Ülkemiz ve dünya genelindeki ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda yapılan başvuruların bir kısmı mecburen geri çevrilmek durumunda kalıyor. Fakat şu anki tepkiler çok çok iyi… Mahalle sakinlerinden aldığımız tepkiler de gayet olumlu. Yaşlı yakınları ve gelen insanlar ikinci bir yer arama ihtiyacı hissetmediklerini söylüyorlar, bu da bizi mutlu ediyor.”