Yeni Yol Schools Sailing Team, 29-30-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen yelkenli yat yarışlarına katıldı. Yeni Yol Okulları, organizasyona Anadolu'dan katılan ilk ve tek lise oldu.

Birinci gün birinci etap Cumhuriyet Kupası’nda saniyelerle ikinci olan ekip; ikinci gün gerçekleştirilen Mavi Vatan Kupası’nda da aynı performansı göstererek ikinci oldu. Üçüncü ve son etap olan Barbaros Hayrettin Paşa Kupası’nda tekneler düşük rüzgar ile start aldı.
Yavaş bir çıkış yapan Eskişehir ekibi yarışı uzun süre geriden takip etse de daha sonra toparlanarak yine etabı ikinci sırada tamamladı. Gezgin-A kategorisinde 19 takım arasında üç yarışta da ikinci olarak üç kupa alan gençler; Overall kategorisinde de 42 takım arasından organizasyonu dördüncü sırada tamamladı.

Ulusal ve uluslararası dev kurum ve kuruluşlardan 96 takımın yer aldığı organizasyon, Hyatt Regency Otel’de gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Okul Yönetimi “Şehrimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eden yelken takımımızı tebrik ediyor, gençlerimiz kısa sürede bu seviyelere gelmesinde emeği çok büyük olan Cüneyt Malkoç'a ve koçumuz Batuhan Malkoç'a teşekkür ediyoruz. Takımımızın başarılarının devamını diliyoruz...” dedi.