Toplum sağlığını korumak adına, 1 milyonda fazla öğrencinin girdiği Açıköğretim Güz Dönemi sınavlarını online olarak gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi, 14 Aralık’ta gerçekleşen sınavlarda refakatçi eşliğinde sınav talep eden  öğrencilerin,evlerinde refakatçi eşliğinde sınava katılmasına olanak sağladı.

Arapça ve Osmanlı Türkçesi derslerinden sınava giren görme engelli öğrenciler için ise daha özel bir organizasyonla video konferans sistemi üzerinden okuyucu ve işaretleyici desteği sunuldu. Böylece görme engelli öğrenciler de dil uzmanı öğretim elemanlarının yardımı ile sınavlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen sınavlarda engelli ve dezavantajlı bireylerin yanı sıra, erişim engeli bulunan öğrenciler de unutulmadı. Erişim engeli bulunan öğrenciler, randevu talebi oluşturarak yurt çapındaki bürolarda sınava alındı. Bu bağlamda bürolarda yapılan sınavlarda, pandemi koşullarına uygun olarak alınan tedbirler titizlikle uygulanarak sınavlar güven içerisinde tamamlandı. 

Cezaevindeki öğrencilerin sınavları yüz yüze gerçekleştirildi

Adalet Bakanlığı’nın yüz-yüze sınav izni verdiği Ceza ve Tevkifevlerinde bulunan öğrenciler için 12-13 Aralık günlerinde düzenlenen sınavlar da başarıyla tamamladı. Bu kapsamda yaklaşık 6.500 öğrenci sınavlarına katılım sağladı.