BELDE EVLERİNDE ÖĞRENDİM

“Ben Aysun Kahraman. 10 yıldır Eskişehir’de yaşıyorum. Tepebaşı Belediyesinin belde evlerinde kurslara başlamıştım. Şimdi orada eğitmenlik de yapıyorum. Hanımeli Sokağı’nın açıldığını duyunca müracaat ettim. Ben de el emeklerimi sergilemeye başladım. Açıldığı ilk günden beri de her salı günü ürünlerimin satışlarını gerçekleştiriyorum.”

AMİGURUMİYE YOĞUNLAŞTIM

“Hem Büyükşehir’in hem de Tepebaşı’nın kurslarında ürünlerimi yapmayı öğrendim. Eskişehirli belediyelerin her türlü imkânlarından faydalandığımı söyleyebilirim. Önceden şiş ve tığ örgücülüğü üzerine ürünler çıkartıyordum. Sonradan amigurumiyi çok sevdiğimi fark ettim ve üzerine yoğunlaştım, eğitimlerimi tamamladım. Şu anda sadece amigurumi yani örgü bebek satıyorum.”

ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI

“Bunların hepsi organik oyuncaklar. Çocuklar için son derece sağlıklı… Kesinlikle sağlığa herhangi bir zararı yok, tamamen organik… Bildiğimiz ip ve boncuk elyaftan yapılıyor. Tekrardan yıkanarak çocuklar kullanabiliyor.”

YAPIMI 15 GÜNÜ BULABİLİYOR

“Hayvan figürleri var, bebekler var… Zaten genelde bebek ve hayvan figürleri üzerine çalışıyorum. Yapım aşaması ise ürüne göre çok farklılık gösterebiliyor. Öyle ürünlerim var ki; 10-15 gün sürebiliyor. Bazı ürünlerimi de bir ya da iki günde bitirebiliyorum. Yani tamamen ürüne bağlı…”

55 LİRADAN 250 LİRAYA KADAR

“Fiyatlarımızı bence Hanımeli Sokağı kadınları olarak gayet uygun tutuyoruz. Benim fiyatlarım da 50-55 lira civarlarından başlıyor ve 250 liraya kadar çıkıyor. Emeğe ve maliyetine göre fiyatlar farklılık gösteriyor.”