Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Üç yıldır Hanımeli Sokağı’nda satışlarını gerçekleştiren üretici kadınlardan Huriye Yıldırım, ürün çeşitliliğini dikiş ve örgüden yana kullandığını belirterek “Ürünlerimin arasında bebek ve yetişkin yelekleri, çantalar, bereler ve fularlar var. Fularların kumaşını hazır alıp dikerek şekillendiriyorum ve aparatlarını takarak satışa sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SIKINTILARA RAĞMEN SATIŞLARA DEVAM

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı satışlarda düşüş olduğunu, fakat yine de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Yıldırım “Hayatın pahalılığından kaynaklanıyor bence. Geldiklerinde ürünlerimizi görüyorlar ve çok beğeniyorlar. İnsanların alım gücü çok düştü. Fakat yine de ilgiden memnunum diyebilirim. Ürünlerimizin satış fiyatlarını tam emeğimizin karşılığını alacak şekilde koyuyoruz. Bir top yünün fiyatı ortalama beş liraysa bir yeleğin satışını on beş ile yirmi lira arasında gerçekleştiriyoruz. Kesinlikle fahiş fiyat koymuyoruz” sözlerini kaydetti.

MADDİYAT DEĞİL MANEVİYAT AĞIR BASIYOR

Ürünlerinin satışını gerçekleştirirken maddi çıkarları ön plana koymadığını belirten Yıldırım “Bizim burada amacımız para kazanmaktan ziyade sosyalleşmek. Maddiyat değil maneviyat daha ağır basıyor. Burada arkadaşlar ediniyoruz, insanlarla sürekli diyalog halinde oluyoruz. Burası adeta bizim için terapi gibi bir yer. Bize bu imkânı tanıyan Tepebaşı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÜRÜNLERİM HEM YETİŞKİNLERE HEM ÇOCUKLARA YÖNELİK

Ortalama bir aydır Hanımeli Sokağı’nda stant kurduğunu ifade eden üretici kadınlardan İlknur Yücel ise “Fakat örgü geçmişim çok eskiye dayanıyor. Ne zaman başladığımı dahi hatırlamıyorum. Kendimi bildim bileli yapıyorum diyebilirim. Burada dönüşümlü olarak el örgüsü ve takı satışları gerçekleştiriyorum. Bugün tezgâhımda örgülerim var. Önümüzdeki hafta da takı satışlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Çantalarım, patiklerim, yeleklerim ve magnetlerim var. Bunun yanında şapka ve atkı da satıyorum. Özellikle örgüden yapılan magnetler vatandaşlar tarafından çok ilgi görüyor. En çok onlar satılıyor diyebilirim. Ürünlerim hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap ediyor” ifadelerini kullandı.

EVDE OTURARAK HİÇBİR ŞEY OLMUYOR

Satışları sayesinde kendisine adeta yeni bir çevre oluşturduğunu belirten Yücel “Hem eve ek gelir sağlıyorum hem de insanlarla sosyalleşiyorum. Ayrıca hoşça vakit geçiriyorum. Çünkü evde oturarak hiçbir şey olmuyor. Önemli olan insanlarla tanışmak ve kafamızı boşaltmak.  Burada kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Bize bu imkânları sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı Hanımeli Sokağı’na bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

FİYATLAR UYGUN

Fiyatları son derece makul seviyelerde tuttuğunu anlatan Yücel “7,5 lira ile 30 lira arasında değişiyor. Her keseye uygun ürünlerim mevcut. Gayet makul diyebilirim. Fiyat konusunda her zaman vatandaşın yanındayız” dedi.

Haber-Atahan GEZER