Haber: Atahan Gezer

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası, 11 Ocak’ta seçime gidecek. Başkan adaylarından Hasan Özkar, eskisehir.net’in konuğu oldu. Özkar, ara eleman yetişmemesinden yakınarak oda için akademi kuracaklarını ve meslektaşları için bir kooperatif ile yardımlaşma sandığı oluşturacaklarını söyledi.

Özkar’ın öne çıkan satırları şu şekilde;

Deneyimliyiz, tecrübeliyiz

“İsmim Hasan Özkar, 1974 doğumluyum. Evliyim, üç çocuk babasıyım. 1985’den beri erkek berberliği yapmaktayım. 2002 yılında Beytullah Solak’la beraber dört yıl oda yöneticiliği yaptım. Fethi Bey’le 11,5 yıl idarecilik yaptım. Bunun iki yılı idarecilik, 9,5 yılı başkan vekilliği olarak geçti. Uzun yıllar yönetimde görev aldım. Deneyimliyiz, tecrübeliyiz. Meslektaşlarımıza bir ilmek atmak için ekibimizle birlikte, kaliteli insanlardan ve bu işi bilen profesyonel bir ekiple Eskişehir’deki meslektaşlarımıza hizmet verelim ve Eskişehir’i bir yıldız yapalım istiyoruz. Eskişehir’i Türkiye ve dünya platformlarında bir yıldız haline getirmek istiyoruz.”

Altı aylık maaşımızı bağışlayacağız

“Mesleğimiz veya meslektaşımızın adına hizmet görebilmesi için onlara bir esnaf kredi kefalet kooperatifi kurmak istiyoruz. Ayrıca bir yardımlaşma sandığı kurmak istiyoruz. Akademi kurup ara eleman problemlerini çözmek istiyoruz. Hem Eskişehir’imize bir katkımız olmasını hem de meslektaşımızın ara eleman problemlerini buradan çözmek istiyoruz. Bunları yapabilmemiz için de; mesela sandığımızı kurabilmek için biz kendi yönetimimiz –ben dahil olmak üzere- ve başkan vekilim; maaşlarımızın altı aylığını sandığımıza ve odamıza bağışlayarak bunu sağlamak istiyoruz. Eskişehir’imize bir ilmek atmak istiyoruz.”

Yardımlaşma sandığı mecburi

(“Oda’da neleri eksik görüyorsunuz?” sorusu üzerine) “Benim için olması gereken; meslektaşımızın en tabii olarak kredilerde çok zorlanıyorlar. Bir esnaf kredi kefalet kooperatifinin kurulmasını meslektaşımın adına ben istiyorum. Dediğim gibi; bir yardımlaşma sandığının oluşması gerekiyor. Çünkü hastalığı var… Pandemi gibi bir illet yaşadık. Bu arkadaşlarımızın meslek hastalıkları olabiliyor, kazalar olabiliyor, düğünleri oluyor, ölümleri oluyor… Ondan dolayı bir yardımlaşma sandığının mecbur tutulması gerektiğine inananlardanım. Ayrıca ara eleman problemleri de gün geçtikçe büyümekte… Günümüzde zorunlu eğitim 12 yıla çıktığından dolayı mesleğimizde eleman yetişmemekte… Bizler de bu ara eleman problemlerini akademiyle çözmek istiyoruz.”

Ekip güzel ekip

(“Yönetiminizde kimler var?” sorusu üzerine) “Hasan Güder; Eskişehir’imizde ve Türkiye platformlarında çok önemli bir isim… Bayan kuaförüdür kendisi. Biz ekibimizi kaliteli ve nezih insanlardan oluşturarak, Eskişehir’imize daha iyi hizmet verebilmesi için ve o insanları daha iyi yerlere taşıyabilmesi için özellikle ekibimizi oluştururken profesyonel olarak düşündük. Bilal Yumuk kardeşimiz var; bayan kuaförü yine… Güzellik uzmanlarında Nilüfer Korur kardeşimiz var. Arzu Akkaya var… Erkek berberlerinden Mustafa Fen kardeşimiz var. Ali Yüksel’imiz var. Halit Yahşi’miz var. Ekip güzel ekip...”

Üç ana unsurdan sıkıntımız var

“Bizim üç ana unsurdan sıkıntılarımız var; fiyat tarifelerinde, tatil günlerinde ve çalışma saatlerinde olan sıkıntılarımız… Bunları da vekilimizle, Valilikle, kaymakamlıklarımızla ve belediyelerimizle çözebileceğimizi tahmin ediyorum.”

Deneyim olmalı

(Başkan Adayı Doğan Yıldıray Arabacı’nın “Diğer üç aday aynı yönetimden çıktı. Biz ayrı bir ekibiz” sözlerinin hatırlatılması üzerine) “Deneyimin olması gerektiğine inanıyorum. Deneyim olmadığı sürece oda yönetimi kolay iş değildir. Bu işlerde deneyimli insanların daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum.”