Büyükşehir Belediyesinin Kalabak Suyu telefon aracılığıyla da tüketicilere ulaştırmak için kurduğu ‘222 0 222 ALO SU’ hattı seneler geçmesine rağmen bir türlü vatandaşa iyi hizmet veremiyor.  Konuyla ilgili son zamanlarda yapılan şikayetlerin artması üzerine konuyu ele alma ihtiyacı duyduk.
Aldığımız yüzlerce şikayetin arasında son olarak eskisehir.net’e ulaşan bir vatandaş ‘ALO SU’ hattına adeta ateş püskürdü.  Geçtiğimiz cumartesi günü (02.12.2017) su siparişi için saat on yedi sıralarında hattı aradığını belirten vatandaş, siparişin alındığını fakat bir türlü siparişin gelmediğini söyledi. Hattı tekrar aradığını ve müşteri temsilcisinin kesin olarak geleceğini söylemesi üzerine tekrar beklemeye geçtiğini söyleyen vatandaş saatler geçmesine rağmen siparişin gelmediğini söyledi.
Saat 18:30, 19:00 gibi hattı tekrar aradığını bu seferde hattın meşgul olduğunu belirten vatandaş: “Muhtemelen telefonu açık bırakıp gittiler. Madem sipariş gelmeyecek telefonda tamam siparişiniz gelecek demeyin. Acil su ihtiyacı için kurulan bu hat nasıl hizmet veriyor?  Su gelmesi için kaç kez arama yapmamız gerekiyor? 4-5 saatte iki adet damacanayı adrese getirmek bu kadar zor mu?”dedi.