Akdoğan, Destici’nin yalnızca Sivrihisar ve Günyüzü’nde programlara katılmadığını, Mihalıççık ve Sazak Mahallesi’ni ziyaretlerinde de yolların bakımsızlığı nedeniyle Büyükerşen’i aradığını fakat Büyükerşen’den yine ‘bütçe olmadığı’ cevabını aldığını belirtti. Akdoğan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Görüşmede genel başkanımızın 'saray tasarruf tedbirlerinden muaftır' gibi bir cümlesi olmamıştır. Bu cümle Büyükerşen'e aittir. Genel başkanımız sadece Sivrihisar ve Günyüzü ilçelerinde programlara katılmıyor; bütün ilçelerimizi geziyor. Mihalıççık ve Sazak Mahallesi ziyareti esnasında da o yolların bakımsız ve yamalı olduğunu görmüş; bununla ilgili de Sayın Büyükerşen'i aramış ve asfalt bütçesinin olmadığıyla ilgili  cevap almıştır. 
O zaman tasarruf tedbirleri yoktu. Bu tedbirler bir hafta önce yayınlanmıştır. 
Günyüzü köy yollarının yapımı için aradığında ise tasarruf tedbirlerini öne sürmüştür. 
Tasarruf tedbirleri israfı önleme noktasında alınmış bir karardır. Yolların bakım ve onarımı hayati tehlike arzetmesinden dolayı israfa girmemektedir. 
Sn Genel başkanımla yapmış olduğum görüşmede Karayollarına ait Polatlı-Günyüzü arasındaki 40 km'lik yolun bizim girişimlerimizle karayollarına geçtiği ve buranın yapım ve bakımının artık belediyeye bir yük getirmeyeceğini söyledi. 
Ayrıca, Karayollarına ricada bulunarak yine Polatlı yolu üzerindeki köy/mahalle yollarını da yaptırdığını ifade etmiştir. 
Millete hizmet noktasında israfa kaçmadan önem arzeden konuların behemehal çözülmesi gerekmektedir. 22 yıldır belediyeyi yönetenlerin bahane üretme hakkı yoktur. 
Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Sayın Büyükerşen'i bozuklukları yerinde görmek için köy yollarımızda genel başkanımızla birlikte seyahate davet ediyoruz. 
Büyük Birlik Partisi dün olduğu gibi bugün de milletin devlete uzanan eli olmuş ve olmaya da devam edecektir.

NE OLMUŞTU?

Dün (8 Temmuz Perşembe) yapılan meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, BBP Lideri Mustafa Destici’nin kendisini arayarak “Bizim en uçtaki, 12 kilometre uzaklıktaki ilçemiz, orada yamalar yapmışsın. Benim köyümün de olduğu yere yama değil de asfalt atsan” dediğini söylemiş; hemen ardından da Destici’ye ellerinde asfalt olmadığını ilettiğini belirtmişti. Büyükerşen, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullanmıştı;

“Asfaltın turşusunu kuracak değiliz. Dedi ki; alın. Dedim ki; alamam, yasak dedim. Sayın cumhurbaşkanı alımların tamamını durdurdu. ‘Yahu istisnası vardır’ dedi. Evet, var. Yalnız köşk istisna dedim. O serbest… Her türlü harcamayı yapabilir. Siyaseten söylemiyorum. Kendisinin söylediklerini söylüyorum. ‘Bir tek saray mı bu tasarruftan istisna?’ dedi. Valla bilemem, bunun yorumunu size bırakıyorum Sayın Destici… Bunu da bilmiş olun.”