Haber: Atahan Gezer

İşte programdan öne çıkan önemli konu başlıkları;

ASM sorununu giderdik

“Mahallemiz başlangıcından beri gayet güzel, gayet oturaklı bir mahalle, bilinçli bir mahalle… Pek fazla bir sorunumuz yok. Mahallemde büyük bir sorun vardı; onu da son üç ay içerisinde giderdik. Aile sağlık merkezimiz yoktu bizim…”

Akarbaşı aydın bir mahalle

“Akarbaşı aydın bir mahalle… Aydın insanların oturduğu bir mahalle… Oturmuş ve mazbut bir mahalle… 20 bin civarında vatandaş yaşıyor ve 15 bin kadar seçmenimiz var. Gayet güzel bir şekilde, birbirimize uyum sağlayarak 17 senemizi devirdik. İnşallah bu dönemi de bitiririz.”

Büfeyi yılbaşından itibaren kurduracağız

“20 bin kişilik bir mahallede aile sağlığı merkezinin olmaması çok büyük bir sorundu. Buradaki vatandaşlarımız diğer ASM’lere gidiyorlardı. Sekiz seneden beri bir girişim içerisindeydik. Kiraların fazla olması nedeniyle de herhangi bir yer bulamadık. Fakat bu dönemde bir vatandaşımız dairesini bize açtı ve orayı ASM yaptık. Hemen muhtarlığımızın arkasında… 1,5-2 aydan bu yana devam ediyor. Şimdi de kayıtlara başladılar. Bu çok büyük bir kayıptı fakat uğraştık ve başardık. İnşallah vatandaşlarımız gelirler ve kayıt olurlar. İki tane genç, dinamik ve yakışıklı doktorumuz geldi. Onlarla aile sağlık merkezini kurup devam ettiriyoruz ve devam ettirmek de istiyoruz. İnşallah bu senelerce devam eder. Mahallemde her şey var. Bir tek Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek ve süt büfesi… Bu eksik… Onu da yılbaşı itibariyle zannedersem kurduracağız.”

Önceliğim kendi yurttaşım, soydaşım...

(‘Mahalledeki göçmenlerin ve yardıma muhtaç insanların durumu nasıl?’ sorusu üzerine) “Her mahallede olduğu gibi Akarbaşı’nda da yardıma muhtaç insanlar var. Ama göçmen dediğiniz zaman göçmenlerle ben muhtarlığa başladığımdan beri göçmenleri mahallemizdeki sisteme kayıt etmiyorum. Çünkü bunların Yabancı Şube’ye gitmeleri lazım… Yabancı Şube’ye ve Nüfus Müdürlüğü’ne kayıt olmaları lazım. Bizimle bir alakaları yok, muhtarlıkla bir alakaları yok. Tabi ki yabancı uyruklu insanlar da ramazan aylarında falan geliyorlar, buradan talepte bulunuyorlar. Ama ben ilk önce kendi vatandaşıma, kendi soydaşıma, kendi yurttaşıma bunları sağlıyorum. Tabi ki mahallemde yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Bunlara da ramazan aylarında, hayırsever vatandaşlarımız diyeyim… Hayırsever vatandaşlarımız gelip katkıda bulunuyorlar. Gıda yardımı yapıyorlar, maddi yardım yapıyorlar, giyim yardımı yapıyorlar, çocuklarımızı giydiriyorlar… Bu şekilde bir girişim içerisinde oluyoruz.”

Bazı bölgelerde elektrik telleri yer altına alınmalı

(‘Gelecek dönemde mahalleye yapmak istediğiniz herhangi bir şey var mı?’ sorusu üzerine) “Tabi ki… Mesela iki sene evvel elektrik telleri yerin altına alındı. Onun da bir müracaatını yapmıştık ve gerçekleştirdik. Tabi ki diğer safhalarda elektrik telleri bazı bölgelerimizde de yerin altına alınması lazım. Daha nezih bir mahalle olabilmesi için… Başka bir şeyimiz yok. Bizim her şeyimiz normal bir şekilde gidiyor.”