ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ŞOKTA

Başkan Kurt, Eskişehir.Net’in canlı yayına katıldı.  Kurt, yaşanan siyasi gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Adalet ve Kalkınma Partisi bence bi şokta. Şu anda yavaş yavaş parti olma yolunda adım atıyor. Parti içinde bazıları artık diyor ki kardeşim bizimde görüşümüzü sorun. Bu iş niye böyle oldu? Niçin yanlış yaptınız? Bu adayı niçin böyle tespit ettiniz? Bana sormadan aday tespit ettiyseniz bende çalışmam diyor. Aday beni temsil etmiyorsa bende oy vermem diyor. Geçti, 17 yıllık saadet dönemi bitti. Artık Türkiye’nin gerçekleriyle karşı karşıyalar. Niçin? Bakın, şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi’nde politika yapan binlerce iyi insan var. Akıllı insan var, demokrat insan var, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yüzbinlerce iyi niyetli insan var.”

PROFESYONEL BİR POLİTİKACI TİPİ TÜREDİ

“Ama Adalet ve Kalkınma Partisi’nin profesyonel bir politikacı tipi türedi. O arkadaşlarımız normal Adalet ve Kalkınma Partilileri rahatsız ediyor. Seçim sonuçlarından bunu çıkarmaları gerek. Benim haddim değildir bir partinin iç işlerine karışmak, bir partiye sen şöyle yap, sen böyle yap demek ama bir siyasetçi olarak bunu söylemem lazım gördüğüm rakip budur. Rakip profesyonel partici. Para alırsa afiş yapıştıran, para alırsa köye giden yahutta bilmem hangi kurumun avukatlığını alırsa yöneticilik yapan ya da falanca şirkette yönetim kurulu üyeliği verilirse en iyi Tayyipçi olan… Böyle bir saadet zinciri yok. Nitekim İstanbul’da bunu gördü insanlar. 30 bin kişinin bankamatik memurluğu yaptığı bir belediyeyi dedi ki istemiyoruz. Herkes mahallesinde kimin ayakkabısız gezerken ciple gezdiğini görüyor.”

YÖNETİM KURULU OLUŞTURAMAMAKTA

“İnsanları kör cahil zannetmemek lazım. Günün birinde insanlar uyanır. Nitekim şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Odunpazarı ilçesindeki konumu budur. Atanan arkadaşımız yönetim kurulu oluşturamamakta. Yönetim kurulu teklif ettiği, yönetim kurulu üyeliği teklif ettiği insanlarla ben bilgi sahibiyim, görüşüyorum geliyorlar bana anlatıyorlar eskiden böyle bir şey yoktu. Şimdi diyor ki geldi valla gitmedim. Girmiyorum diyor. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi sonun başlangıcına gelmiştir. Bu işi tek başına Tayyip Erdoğan’ın kurtarma ihtimalini de görmüyorum.”

MUHALEFETSİZ OLMAZ

Kurt, “Muhalefet olmamasından rahatsız değilsiniz değil mi” denilmesi üzerine gülerek “Biz yaratırız yeni muhalefetler…” dedi. Başkan sözlerine “Muhalefetsiz olmaz. Politika yapıyorsanız birileri mutlaka size yanlışınızı göstermelidir. Doğru muhalefet yapmalıdır” diye son verdi.