Çalışkan, TÜRASAŞ Davet Salonu bahçesinde düzenlenen Geleneksel Bayramlaşma Programında konuştu. İşte Çalışkan’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

Çok bereketli bir ramazan yaşadık

“İki yıllık pandemi döneminden sonra hep beraber çok bereketli bir ramazan yaşadık. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımı; kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı, mahalle başkanlarımızı, sandık başkanlarımızı yapmış oldukları erzak dağıtma, iftar, teravih ve sahur programlarında göstermiş oldukları başarıdan, özveriden dolayı tebrik ediyorum. Şahsım ve il yönetimi adına şükranlarımı sunuyorum.”

Kadınlarımızın açamadığı kapı, giremediği gönül yok

“Rabbime hamd olsun; bu bereketli ramazandan sonra bize sağlık sıhhat içerisinde, huzur içerisinde bayrama kavuşturdu. Bayramdan sonra, 2023’e gittiğimiz bu yolda hep beraber; ana kadememiz, kadın kollarımız; kadın kollarımız bizim için çok önemli… Her kapıya kadınlarımızla birlikte öncelikle yürüyoruz. Hamd olsun; kadınlarımızın açamadığı kapı, giremediği gönül yok. Onların vasıtasıyla bizler de bu kalan bir yıllık süreç içerisinde hemşehrilerimizle beraber olmaya devam edeceğiz.”

Elit kuşağı bize çok ciddi katkı sağlayacak

“Üye sayımızı arttıracağız. Her kapıyı çalacağız. Her gönle gireceğiz. Gençlik kollarımızla; işte o elit kuşağıyla birlikte, gençlik kollarımızın bizim Asım’ın nesliymiş, meğer güya Asım’ın nesle ilişkin ihtiyacı gençlik kollarımızla birlikte hep beraber sahada göstereceğiz. Buradan gençlik kollarımıza; sevgili başkanımız başta olmak üzere bu anlamda inanıyorum. Elit kuşağı Allah’ın izniyle inşallah AK Parti ve Cumhur İttifakı’yla birlikte 2023’ün kazanılması noktasında bize çok ciddi katkı sağlayacak.”

Başarılarımıza, eserlerimize eser katmaya devam edeceğiz

“Bizim ramazanın bereketinden sonra yaz dönemini de inşallah bereketli, dinamik ve çalışkan bir şekilde geçirmemiz lazım. 2023 hedeflerine ilerlerken Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, AK Parti Eskişehir’den Sayın Cumhurbaşkanımıza en fazla desteği vereceğiz. İnşallah 2023’ü, 2053’ü, 2071’i hak edeceğiz. Başarılarımıza, eserlerimize eser katmaya devam edeceğiz. Ben, tüm teşkilatımızdaki bu dinamizm, bu azim, bu heves, bu çalışkanlıkla bunları başaracağımıza inanıyorum.”

Birlikte Eskişehir, birlikte Türkiye olacağız

“Bu bağlamda bundan sonraki süreçte üye kayıtlarımızı, üye çalışmalarımızı, ev ziyaretlerimizi, esnaf ziyaretlerimizi sıklaştıracağız. Esnaflarımızla hemhal olacağız. Biz birlikte Eskişehir, birlikte Türkiye olacağız. Hep birlikte çok çalışacağız. Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi her birimiz çalışacağız.”