AHPADİ tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Platformumuz, örselenmiş adaletin yeniden tesis edilmesi, ilke ve değerleri göz ardı edilip tüm kurum ve kuruluşları vesayet altına alınarak “şekilsel demokrasinin” en zayıf örneğine dönüştürülmüş demokrasisinin ayağa kaldırılması, bunların sağlanabilmesi için de öncelikle özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu, etkin bir parlamenter sistem kurulması faaliyetlerine odaklanmıştır. Bu bağlamda, 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası kapsamında TBMM’nin önemine dikkat çekmek amacıyla bir panel düzenlenmiştir.

Kamuoyunca 6’lı masa olarak bilinen Siyasi Partilerimiz, AHPADİ’nin öncelikleri arasında yer alan ve Türk Milletinin büyük umutla takip ettiği çalışmaları,; ortak aklın, istişarenin, ciddiyetin ve şeffaflığın öne çıktığı yöntemle yapmakta ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Verdikleri mücadele, ortaya koydukları kararlılık ve azimleri nedeniyle; CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ı, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i, CHP Eskişehir Milletvekillerimiz Sayın Utku Çakırözer ve Sayın Jale Nur Süllü’yü, İYİ Parti Grup Başkanı Sayın İsmail Tatlıoğlu’nu, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sayın Müsavvad Dervişoğlu’nu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Koray Aydın’ı ziyaret ettik, teşekkürlerimizin nişanesi olarak plaket sunduk, 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz "Geçmişten Geleceğe Parlamenter Sistem" panelimize davet ettik.

Ülke gündeminin, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metninin, Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanununda yapılan son değişikliklerin de değerlendirildiği görüşmelerde, Sayın Genel Başkanların, AHPADİ gibi sorumluluk üstlenen Sivil Girişimlerin Eskişehir'le sınırlı kalmaması, 81 ilde yaygınlaşması temennisi motivasyonumuzu arttırdı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, başta ekonomi olmak üzere zor zamanlardan geçtiğimiz bu konjonktürde, "Günümüz Türkiye'si" nin ihtiyacı ve özlemi olan birlik ve beraberlik duruşunu sergileyerek topluma umut vadeden siyasi parti liderleri ve bu yolda emeği gecen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Hep birlikte var gücümüzle çalışarak, hukuk sisteminin adaletli bir şekilde işlerlik kazandığı demokratik ve refah dolu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz."