Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Vilayet Meydanı’nda kutlamalar gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Odunpazarı Mehter Takımının gösterisiyle başlayan etkinlik, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti. Ardından ilin ahisine, onursal ahisine ahi bacısına, kalfasına ve çırağına şed kuşatma töreni gerçekleştirildi. Yapılan bereket duasının ardından halk oyunları gösterisi, Anadolu Bacıyan Yörük Türkmen Derneği gösterisi yapıldı.

Yapılan törene MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Vali Yardımcısı Akın Ağca, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, kurum müdürleri, esnaf odaları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

En büyük sorumluluk bizlere ait

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Çiçek yaptığı konuşmada ,”Bugün 35’incisi kutladığımız Ahilik Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ahi Teşkilatı, 13.yy’da yaşayan Ahi Evran’ın Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden esnaf ve sanatkarları bir araya toplayarak örgütlenmesiyle meydana gelmiştir. Ahilik, halka dönük bir kurumdur. Öğreticiye candan bağlanarak, öğretiyle sanatı sağlam, ahlaki ve mesleki temelde oturmayı amaçlar. Bugün ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı karşısında mücadele en büyük sorumluluk bizlere aittir. Bizler, halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışıyla, ahilik kültürüyle ticaretimize yön verdiğimiz sürece ülkemiz bu zor süreci en kısa sürede atlatacaktır” ifadelerini kullandı.