Kerman, mesajında şu ifadelere yer verdi;

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yılını bir kez daha gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu zaferi kazanan şanlı ordumuzu minnetle anıyoruz.

Büyük Atatürk’ün de belirttiği gibi; “Ulusal tarihimiz çok büyük parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine de yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı yoktur. Türk Devleti’nin, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır”.

30 Ağustos’ta emperyalist devletlerin yüzyıllardır hazırladığı ve Sevr ile sonuçlandırmak istediği suikast yok edilmiştir. 30 Ağustos yalnızca Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtaran bir zafer değildir. Yarattığı sonuçla millet egemenliğine dayalı tam bağımsız Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

30 Ağustos ve şanlı tarihimiz Türk Milleti’nin güvencesindedir. Ulusal zaferlerimizi ve Atatürk devrimlerini unutturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır. Çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bizlere emanet eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan savunmasında canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

30 Ağustos Pazar günü saat 13.30’da salgın önlemlerini alarak Vilayet Meydanı'nda buluşuyoruz.