Suat Er’in açıklaması şu şekilde;
“Sadece değerli dostlar diye hitap etmemin sebebi…Bugün burada bir kahvaltı da 80-100 kişi sizin gibi değerli dostlarla bir fikir alışverişi yapmak için bu program ayarlanmıştır. Mart 19’da Şoförler Otomobilciler Odası’nın genel kurulunu yapacağız. Bu gelen gurulda şahsım olarak, 6 ay öncesinden basında açıklama yaparak aday olamayacağımı belirttim. Basına açıklama yaptıktan sonra yönetim ve denetim kurulumu topladım ve hepsine tek tek hakkınızı helal edin ben ayrılıyorum. İçinizde aday olmak isteyen var mı diye sordum. Yok başkanım diye cevap alınca bir dönem daha devam et dediler. Açıklamamı yaptım artık dönüşü yok dedim. Benim 4-5 yıldır yanımda olan Kadir Ağır arkadaşım, başkan vekilliğimi yapan, taksicisini, dolmuşçusunu, kamyoncusunu ayırt etmeden hizmet veren bir arkadaşım olarak, başkanım yol verirsen ben çıkayım dedi, ona yolun açık yolsun deyip bu şekilde karar aldık”.
Biz kimseye belden aşağı vurmadık
Şoförler Odası’na Kadir Ağır dışında iki adayın olduğunu söyleyen Er, ”Bir tanesi geçen dönemde karşımıza çıkan galericilik yapan bir arkadaşımız. Diğer arkadaşımızda Emek Mahallesi’nde oturan, ben onu halk otobüsçü olarak biliyordum, bizde halk otobüsçü olarak kaydı var. Biz bugüne kadar kimseye belden aşağı vurmadık. Kimseye çamur, iftira atmadık. Bu arkadaşlarımız da adaysa benimde onlardan ricam çamur atmasınlar, belden aşağı vurmasınlar. Gerçekten varsa herhangi bir şey söylesinler, gerçek olarak söylesinler. Biz bugüne kadar şahsım olarak kimseye ne iftira attım. Yönetim kurulumla birlikte alnımız ak yüzümüz pak” ifadelerini kullandı.
Bir kuruş borcumuz yok
Odayı borçlu olarak devraldığını ve borçsuz olarak devredeceğini belirten Er, ”Ben odayı alırken borçla devraldım. Ankara’ya evrak almaya gidecek paramız yoktu kasada. Bu şekilde devraldım. Bir yıl kışın doğalgazımız yakamadık. Ben böyle devraldım burasını. Şu an da Şoförler Odası’nın psiko testi, eğitim birimi, gezici röntgen aracısı, kurtarıcısı, ambulansı ve hiçbir kurum ve kuruluşa da bir kuruş borcumuz yok. Ben de böyle bırakıyorum. Allah’a ve şoför esnafına elbette hesap vereceğiz. Müfettişler bizim bir kalemimize kadar hesabını sordu. Allah’a şükür alnımız ak yüzümüz pak. Herhangi bir kurum ya da kuruluşla bir mahkememiz yok” açıklamasını yaptı. 
Her görüştüğüme anlattım
Kamyoncu esnafına değinen Er, ”Her görüştüğüm bakan olsun milletvekili olsun kamyoncuyu anlattım. Taşıyıcılar Kooperatif başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız burada. Beraber federasyona gittik. Federasyonda genel başkanımızla görüştük. Kamyoncunun dert ve sorunlarını anlattık. Sadece Eskişehir’de Suat Er’le olmuyor bu. Bizim federasyonumuz buna bir parmak basması lazım ki kamyoncunun Türkiye genelinde derdine çare bulalım. Ben burada basının karşısında kısa ve öz olarak anlatacaklarımın çoğunu bu salonda, genel kurulda anlatırım” şeklinde konuştu.  
Er, sözlerini şöyle sürdürdü,
“Benim burada bırakacağım insan, gözümün arkada kalmayacağına inanarak, 7 yıldır yetiştirdiğim, yanımda tuttuğum, taksicisini, dolmuşçusunu, kamyoncusunu zaten kendisi kamyonculuğun içinden gelen birisi. Tanıyan bir insan olarak genç ve dinamik olarak gördüğünüz bu arkadaşlar da taksici var, dolmuşçu var. Pırıl pırıl insanlar. Bu arkadaşları bu göreve Allah’ın izniyle layıkıyla yapacaklarına inanıyorum. Burada Kadir Ağır’ı kamyonculuk mesleği, buraya sabah sekiz, akşam beşe kadar oturacak insan lazım. Ben bugüne kadar devlet memuru gibi görevimin başımdan başka bir yere gitmedim. Benim bir tane ticari aracım var. Onu da kiraya vermişim. Suat Er, her zaman görevinin başında oldu. Başka bir işle uğraşmadım. Burası ciddi bir müessese. Bizim buraya yaptığımız görevlerle yaptığımız yerlerle, federasyon başkanımızı getirdik hayran kaldı. Biz federasyon olarak sizin yaptığınızı yapamadık dedi. Buraya ben iki günde bir geleyim, imza olduğu zaman geleyim gibi şeyler yok. Böyle birisi görev yapacaksa buraya gelmesin. Çünkü şoför esnafı her gün burada. Bizim kapımız herkese 24 saat açık. Hiçbir Allah’ın kulu ben Suat Er’i aradım da bulamadım diyemez. 14 kişi olarak burada, gücümüzün yettiği kadar yetişmeye, ulaşmaya, cenazesi, düğünü, kazası belasında yanında olamaya çalıştık”. 
Dışarıdan sallayabildiğin kadar salla
Diğer adayların açıklamalarına değinen Başkan Er, “Bazı aday olan arkadaşlar diyormuş ki, “Gelirsek kurtarıcı sayısını arttıracağız”, biz büyük kurtarıcımızı satmamızın nedeni biz belediyelere, emniyete, dışarlara hizmet vermeye başladığı için baktık ki bir şoförün maaşı dahi çıkmıyor. Çok da tonajlı bir araç olduğu için her yere girip çıkamıyor. Şu an da almış olduğumuz kurtarıcı sıfır yaptırdık. Üzerine tırın kafasına kadar. Otobüse, minibüse, taksiye kadar hepsini üzerine alabiliyor. Biz ambulansımızla şoför esnafına cenazesinde, hastasında hizmet vermeye çalışıyoruz. Biz burada kendi imkanlarımızla, kendi gelirlerimiz malum. Bizim gelirlerimiz ne?. Evrak. Evrak tekel maddesi gibi 1 lira kalıyor 2 lira kalıyor. Plaka 5-6 lira kalıyor. Şu an da şoförler odasının üyesinin üzerinde alacağı aidat parası iki milyon tl var. Hiçbir üyemizi ne avukata ne icraya ne faiz uyguladık. Beş yıllık aidat borcu varsa, beş yıl önceki aidat kaç paraysa 150 liraysa 150 lira alındı. Bazı kişiler aday olanlardan duyuyorum. Muhasebe ücreti almayacakmış. Dışarıdan sallayabildiğin kadar salla. Yok öyle bir şey. Biz burada bu görevi Allah’ın izniyle bugüne kadar Suat Er yaptığı şekliyle bu düzenin hiç bozulmayacağına inanarak, bu arkadaşlara bu görevi layık göreceklerine inanıyorum” dedi.