Jale Nur Süllü bugün Eskişehir.net'i ziyaret etti. Süllü ziyaretinde Eskişehir.net Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sezer ve Genel Yayın Yönetmeni Cihan Yıldırım ile sohbet etti. Süllü sohbetinde seçimin nabzını tuttu.

Jale Nur Süllü seçim öncesi durumu nasıl değerlendirdiğiyle ilgili olarak: "Tüm anketlerin gösterdiği üzere ben herhangi bir bıçak sırtı bir durum görmüyorum. Biz açık ara öndeyiz, 3 belediyemizi kesinlikle alıyoruz; o konuda vatandaşımızın en ufak bir tereddütü olmasın. Vatandaşımızın buna inandığını gittiğimiz her yerde çok net bir şekilde görüyoruz. Bu duruma artı olarak bu dönem ilçe belediyelerimizi de artıyoruz. Hali hazırda sahip olduğumuz iki ilçeye en az 4 ilçe daha ekleyerek bu dönem Büyükşehir Belediyemizde başkanımızı da rahat ettireceğimizi düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi Eskişehir son 20 yılda çok büyük bir değişim geçirdi. Ve bizim her şeyin en iyisine layık hemşehrilerimiz de bunu çok iyi görüyorlar, değerini çok iyi biliyorlar. Başkanlarımızı çok seviyorlar. Her ne kadar genel başkanlar nezdinde ittifakta yapılsa da Eskişehir'deki fark başkanlarımız parti ideolojisine sıkı sıkıya bağlı olsalar da çok siyasi olmadıkları için sandıkta her partiden oy alıyorlar; bunun nedeni vatandaşımızın iyi hizmet alması, bu şehrin sokaklarında huzurlu, mutlu ve güvenli yürümesi onları sandıkta birleştiriyor. Genel merkezlerin yaptıkları ittifaklar Türkiye demokrasisine çok büyük bir katkı sunuyor diye düşünüyorum. Türkiye'de parlamenter rejim tam olarak ortadan kalktı her şey tek adamın kararına bağlı olarak gelişiyor. Dolayısıyla Türkiye'yi sokmak istedikleri bir iki partili ortam karşında partilerin ittifak yapmasını demokrasi açısından faydalı buluyorum. Genel başkanımız bir önceki seçimde de bu ittifaklarla Türkiye'de pek çok partinin temsil edilmesine yol açtı. Bildiğiniz gibi Saadet Partisi, İyi Parti ve Demokrat Parti CHP aracılığıyla parlementoda temsil ediliyor. Yerel anlamda geçmişimizdeki 20 yılda da ittifaklar zaten oldu. Yine aynı şekilde sandığa yansıyacağını düşünüyorum." dedi.

Jale Nur Süllü hükumet temsilcileri ve Ak Parti kanadından yapılan ziyaretleri değerlendirdi;

Korktuklarını düşünüyorum

Süllü: "Ben çok korktuklarını düşünüyorum. Son dönemde o kadar sinirleri bozuk ki herkese çatıyorlar. Pazarcıları ve hal esnafını terörist ilan ettiler. Belirli birtakım ayrıştırmalar üzerinden gitmeye çalışıyorlar. Artık gerçek olmayan senaryoları devreye sokuyorlar. Eskişehir'de her zaman olduğu gibi bakanlar güç gösterisine geliyorlar. Biliyorsunuz geçmişteki dönemlerde Unakıtan vardı, gelirdi cebindeki hazinenin anahtarını gösterir, cebimdeki paranın tozu yeter derdi. Eskişehirliler şunu biliyorlar ki bu bakanlardan şu güne kadar herhangi bir fayda görmediler. Arkamızda hükumet gücü var anlayışını yaymaya çalışarak bakanları getiriyorlar ama bence her gelen bakan bize olumlu yansıyor onlara olumsuz yansıyor. Örneğin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Onu hiç ilgilendirmeyen bir alanda dedi ki, Eskişehir neden bir Kayseri neden bir Konya olmasın. Belediyeciliği binalardan yollardan ibaret olarak gören bir belediyecilik anlayışı için bu doğru olabilir. Kayseri ve Konya'da yollar ve binalar olabilir; ama şehirlerin ruhu yok, saat 6 olduğunda insanlar evlere çekiliyor. Sokaklarda insanlar yaşamıyor. Bizim şehrimizde her an çıkın, gece 2'ye 3'e kadar sokaklarımız canlı, canlı bir ruhu var Eskişehir'in. Herkes çok huzurlu ve mutlu yürüyor. Bakanlar buyursunlar gelsinler ve Eskişehirlilerin ne kadar mutlu olduklarını görsünler. Süleyman Soylu gelmiş diyor ki Eskişehirli belediyelere Kılıçdaroğlu'nu sokmayın. Haddine mi düşmüş, kimin haddine düşmüş. Biz Eskişehirliler karar veririz kimin nereye girip girmeyeceğine. Öyle dışardan gelip de kimsenin burada maval okumasına bu Eskişehir izin vermez, gereken cevabı da sandıkta verir. Biri de gelmiş Eskişehir çamur içinde, çöp içinde demiş. Bence yanlış bilgi veriyorlar gelen bakanlara, onlar da gelip böyle saçma sapan şeyler söyleyip Eskişehirlileri güldürüyorlar, kızdırıyorlar. Dolayısıyla bunlar tamamen bize yarıyor. Feriştahları da gelse buyursunlar gelsinler. Zaten bakanların artık hiçbir şeyi yok. Ben onlara bakan ama görmeyen diyorum. Onlar tek bir kişinin ağzına bakıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının ağzına bakıyorlar. Bu devirde bakanların bir fonksiyonu da yok. İstedikleri kadar buyursunlar gelsinler, şehir görsünler diyoruz. Başkanlarımızı görsünler, vatandaşımızın başkanları nasıl sevdiğini görsünler. Bir yerden aldığım duyuma göre bakanlar gittikleri yerlere adam da toplayamıyorlarmış.

"Eskişehir'de seçimin sonucunu MHP'liler belirleyecek" algısını değerlendirdi;

Süllü: "Şimdi, ben şöyle düşünüyorum. Eskişehir'de ya da Türkiye'de genel merkezlerin ya da genel başkanların bloke etmesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Vatandaş sağduyulu olarak yerel seçimlere gittiklerinde özellikle üyesi olduğu partiden ziyade belediye başkanı adayına bakıyor. Dolayısıyla ben özellikle ülkücü vatandaşlarımızın başkanlarımıza oy kullanacağını düşünüyorum. Çünkü ülkücülük aslında bu ülkenin temel değerlerinde sahip olunan milliyetçiliğe bizim başkanlarımız kadar sahip olan hiç kimse yok. Ahmet Ataç'ı görüyorsunuz Çanakkale'ye binlerce insanı götürdü. Büyükşehir Belediye Başkanımız yıllardır Türkiye Cumhuriyetine en faydalı çalışmaları yapan kişilerden biri. Kazım Kurt ise Eskişehir'de bizim bir cansız belediyemiz Odunpazarı'nı canlandırdı. Ki ben geçmişten bir belediyeci olduğum için biliyorum 5 yıl bir Belediye Başkanı için yetmiyor. Odunpazarı'nı ayağa kaldırmaya başladı. Çok güzel çalışmalar yapıyor. Her gittiğimiz mahallede biz Kazım Kurt'un vatandaşa dokunuşunu görüyoruz. Ama 5 yıl yetmiyor; mutlaka projelerine devam etmesi için ikinci dönem gerekiyor. Dolayısıyla ben bu şehirde ülkücülerin mutlaka bizim başkanlarımıza destek vereceğini düşünüyorum." dedi.

"Ben ülkücüyüm ama gönül rahatlığıyla söylüyorum sizler en büyük ülkücülersiniz"

Jale Nur Süllü son olarak yaşadığı bir olayı anlattı: "Geçen gün çok enteresan bir olay yaşadık. Bir fabrikaya ziyarete gitmiştik. Orada bir genç çıktı ve ben Artvin doğumluyum. Babam memurdu 4-5 ilde eğitim hayatımı sürdürdüm. Üniversiteyi Kocaeli'nde okudum. İstanbul ve Ankara'da uzun yıllar çalıştım. Sonrasında bu firmaya geldim. Ben ülkücüyüm ama Yılmaz Büyükerşen ve sizler hakkında şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum ki siz en büyük ülkücüsünüz. Onun için verin elinizi öpeyim, saygıyla eğiliyorum dedi. Ben MHP'li seçmenlerin kendilerine diretilen ittifak adayları yerine mutlaka sağduyuyla davranıp bizim başkan adaylarımıza kesinlikle oy kullanacağını düşünüyorum. Bazıları İyi Parti'nin ittifaktan çıkarak Odunpazarı'nda aday göstermiş olmasıyla ilgili endişeleniyorlar ama ben öyle düşünmüyorum. İyi Parti ülkenin pek çok yerinde bize karşı böyle bir duruşta bulundu. Onların kendi oy potansiyellerini koruma isteğiyle böyle bir durum oldu. İyi Parti'nin Odunpazarı'nda aday çıkartmış olmasının ben bizim adayımıza yarayacağını düşünüyorum. Ben İyi Parti adayının Cumhur İttifakı seçmenlerinden oy alacağını ve bu durumun bize yarayacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız bir ferah ve mutluluk içinde yaşıyorlar bu şehirde. O mutluluklarını bozacak hiçbir şey yapmayacaklarına gönülden inanıyorum."