İl Hıfzıssıhha Kurulunun 18 Kasım’da almış olduğu karar gereğince spor salonlarının kapatılmasının ardından, söz konusu uygulamanın sadece Eskişehir’de gerçekleştirildiğini ifade eden Kul “Pandeminin başlamasıyla birlikte üç ay kapalı kaldık ve Haziran’da yeni normalleşmeyle birlikte salonları açtık. Girişte HES kodu uygulaması ve ateş ölçümü gibi kurallarımız var. Salon içerisinde her yerde dezenfektanlar mevcut. İnsanlar spor yaptıkları yerleri tek tek temizleyerek bir sonraki kişi için hazırlıyoruz. Her makine kişiye özel oluyor. Tedbirlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Fakat 18 Kasım’da alınan karar gereğince salonlarımızı kapatmak zorunda kaldık” dedi. Artan maliyetlere rağmen zam yapmadıklarını aktaran Kul, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı vaka sayısı yüksek iller içerisinde Eskişehir’in bulunmadığını belirtti.

“EN İYİ ÖNLEMLERİ ALDIK”

“Vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da diye konuşulurken şu anda orada salonlar açık” diyen Kul, diğer illerde de durumun farklı olmadığını öne sürdü. Kul “Kocaeli şu anda pik yaptı; orada açık. Antalya’da, Tekirdağ’da, Bursa’da pik yaptı; oralarda da açık. Fakat Eskişehir’de kapalı… Biz de diyoruz ki; biz Eskişehir olarak bu iller arasında en iyi önlemleri almış esnaflardan birisiyiz. Bir restorandan daha tedbirli bir şekilde çalışılan yerler spor salonları” dedi.

“PİK YAPAN İLLERDE KAPANMA YOK”

Konuyla alakalı Vali Erol Ayyıldız’la da bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Kul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Derdimizi anlattık fakat seviyenin yüksek olduğunu dile getirdi. Kendimizi ifade ettik, açıkladık ve sorunlarımızı söyledik. Bir umut var; çünkü 81 ilde sadece Eskişehir… Bunu düşünürsek her zaman bir umut vardır. Çünkü pik yapan illerde kapanma yok. Tokat’ta valilik kararıyla kapandı fakat sonra yeniden açıldı. Bakanımızın açıkladığı iller arasında Tokat da var.”

“BAĞIŞIKLIĞINIZI SPORLA GÜÇLENDİREBİLİRSİNİZ”

“Açılsa gelen olur mu?” sorusu üzerine “Azalma var fakat mutlaka gelen olur. Neden? Çünkü insan işten sonra bir rahatlama istiyor” cevabını veren Kul, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “bağışıklığınızı güçlü tutun” tavsiyesinin ise spor yapılarak gerçekleştirebileceğini belirtti. Kul “Bunu da şu anda yapabileceğiniz tek yer spor salonları” dedi.

“SALONLARDA VAKA YOK DENECEK KADAR AZ”

Kul, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bilimsel açıklamalarda neredeyse hiç yok denebilecek kadar az vaka çıkan tek yer; spor salonu… En tedbirli yerler spor salonları. Örneğin bir markete girerken kimse size HES kodu sormuyor... Fakat salona randevuyla giriyorsunuz, hangi saatlerde kimin girdiği belli... Metrekareye göre kişi sayısı var, içeriye ona göre alıyoruz.”