İşletme Sahibi Murat Atılgan’dan bilgi alıyoruz. Atılgan, iki yıldır hizmet veren işletmesini şöyle anlattı: “Yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği doğa ile başbaşa olunan bir yerdeyiz. Sarıcakaya’da, Sakarya Nehri kıyısındayız. 25 bin metrekare alan üzerine kuruluyuz. İçinde çadır alanları, konuklama evleri, restoranı, Sakarya Nehri üzerinde bir iskele, 300 metrekareye kurulu bir terapi merkezi var. Merkezde alt ve üst solumu yollarının tedavisine yönelik tuz odaları ve saman odaları mevcut. Yakında sülük, hacamat ve medikal masaj yapılabilecek salonlar da olacak. Ruhsat alma aşamasındayız. Aynı anda 200’e yakın çadırı barındıracak bir çadır alanımız var. Yarı olimpik bir yüzme havuzumuz var. Açık ve aqua parklı bir havuz… Balık tutma alanlarımız mevcut.”

MERKEZ YAVAŞ YAVAŞ DUYULUYOR

“Yaklaşık iki yıldır faaliyetteyiz. Başta Eskişehir olmak üzere civar illerden misafir kabul ediyoruz. Yavaş yavaş duyuluyor. Özellikle tuz ve saman odaları ile alakalı terapiye yönelik diğer kentlerden de bu sene yoğun olarak misafir gelmeye başladı.”

TUZ VE SAMAN ODALARINA TALEP ARTIYOR

“Terapi Merkezi’ndeki tuz odalarını Çankırı tarafındaki mağaralardan esinlenerek yaptık. İçinde 84 mineralli tuzları iyonlara bölen makineler var. Fiziki çaba gerektirmiyor. İçeride sadece oturarak alt ve üst solunum yolları hastalıklarında tedavi sağlanıyor. Sadece tuz iyonlarını teneffüs ediyoruz. Saman Odası da Türkiye’de çok fazla yerde yok. Bildiğim kadarıyla dört beş noktada var. Tuz Odası’na benzer bir mantıkla hizmet veriyoruz. Özellikle yulaf samanı olması gerekiyor. Saman birkaç işleme tabi tutuluyor. Ve belirli oda sıcaklığında bekletiliyor. Samanın odaya saldığı kokuyu ve nemi solunum yaparaktan fayda sağlanıyor. Hastalığın durumuna göre 45 dakika, bir saat durmak yeterli. Sinüzit, bronşit, nezle, grip, KOAH’a iyi geliyor. Cilt sorunu olan kişilerde tuzu cildine temas ettirerek fayda sağlıyor.”

ATILGAN’DA 15 BUNGALOV EV VAR

“15 tane konaklama evimiz var. Bunlardan 11’i iki ve üç kişilik ailelerin kalabileceği, 4 tanesi ise üç ve dört kişilik ailelerin kalabileceği şekilde tasarlandı. İçinde yatağı, televizyonu, buzdolabı, duşu, lavabosu her şeyi var.”

HER YAŞA, HER ZEVKE HİTAP EDİYOR

“7’den 70’e herkes için bi şeyler var. 7-13 yaş arası yeşil alanda, lunaparkta… 13-25 yaş arası balık tutarak, piknik yaparak… 25-45 yaş arası oyunlar, doğa aktiviteleri, yürüyüş yaparak, Bozaniç’e doğru bisiklet turları yaparak doğanın keyfini çıkartarak… Daha üst yaş grupları için huzur, sakinlik, yeşillik, bol oksijen ve kafa dinleme vaat ediyoruz. Sakarya Nehri üzerindeki iskelede kahvesini yudumlayabilir.”

Atılgan’a gitmek ya da bilgi almak isteyenler 0 505 117 97 98 nolu telefondan Zeynep Hanım ile iletişime geçebilir.