Büyükerşen, şu ifadelere yer verdi;

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basmalarıyla başlayan Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın son cephe muharebesi olan 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Bayramımızın 98’nci yıl dönümündeyiz. Tüm Ulusumuza kutlu olsun!

Bağımsızlık, Türk ulusunun ve halkının en önemli hasletlerinden biridir. Tarih boyunca da öyle olagelmiştir. Atatürk’ün, her bir karışı işgal edilmiş Türk yurdunu bu halde bırakması ve kaderine razı olması düşünülemezdi. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustos’ta düşman ordularının bozgunuyla sona ermiş ve 9 Eylül’de düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle işgale karşı verilen savaş fiilen bitirilmiştir.

30 Ağustos 1922, bu açıdan bakıldığında nihai zaferin adı, bir başka deyişle en büyük zaferin yaşandığı tarihtir. Önemi ve büyüklüğü asla azalmayacak, Türk Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece anılmaya ve kutlanmaya devam edecektir. Hiçbir gücün, Ulusal bayramlarımızı gölgelemeye, unutturmaya, önemsizmiş gibi göstermeye çalışmasına asla izin vermeyeceğiz. Bütün dünya bilmelidir ki, 30 Ağustos 1922 ruhu, hala Türk halkının içinde, yüreğinde ve aklındadır. Bunu kimsenin silmeye gücünün yetmeyeceğine olan inancım tamdır.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramının tüm ulusumuz için barış, adalet ve esenlik getirmesini temenni eder, bir kez daha herkese kutlu olmasını dilerim.