Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos Zaferi’nin ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen; halkın büyük çabası ve kahramanlığı ile kazanıldığını kaydeden Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:

“26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasında 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, askeri bir zafer olmanın yanı sıra kayıtsız, şartsız milletin olacak egemenliğe aralanan bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda 'milletin egemenliği' için atılmış en önemli adımlardandır. ‘Ya istiklal ya ölüm' diyerek yola düşen, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsız bir Cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının ilk işi, egemenliği kayıtsız şartsız millete devretmek olmuştur. Bugün bizlere düşen de 100 yıl önce kurulan Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra, ekonomik kriz ve yoksullukla boğuşan halkımıza umut ışığı olmaktır.

100 yıl önce Dumlupınar'da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatıyor. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Türk halkı bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı verdi. Kudretli Başkomutan'ın ‘Ya istiklal ya ölüm’ emri, milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek, esaret zincirlerini söküp attı. Bu nedenle de tüm cumhuriyetçilerin, demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin; ülkemizin ve bölgemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ‘vazgeçtim’ deme lüksü yoktur. Tek adam rejimine karşı kararlılıkla ‘Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ ülküsünü savunacak ve kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bunun için de önümüzde çok önemli bir seçim bulunmakta. Bu seçimde herkesin üzerine düşün görevi yerine getirmesi, demokrasi ve özgürlükler için mücadele etmesi gerekmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlar, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anar, saygılarımı sunarım."

Öte yandan Başkan Kurt, "Değerli hemşehrilerim,  Egemenliğimizin, “kayıtsız şartsız milletin” olduğunu tüm dünyaya gösterdiğimiz büyük zaferin 100. Yılını, Odunpazarı Belediyesi ve Rotary olarak Çankaya Mahallesi’nde yaptığımız “100. Yıl Odunpazarı Belediyesi- Rotary 30 Ağustos Zafer Parkı”  ile taçlandırıyoruz. 30 Ağustos Salı günü saat 17.00’de yapacağımız açılış törenine, tüm hemşehrilerimiz davetlidir” ifadesini kullandı.