Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Birinci Dünya Savaşı akabinde yaşanan talihsiz sonuç ne yazık ki Anadolu'nun düşman işgaline uğramasına sebep olmuştur. Kalbi vatan sevgisi ile dolu olan milletimiz el ele vermiş bu zor günleri atlatmayı başarmıştır. İnanıyoruz ki Kurtuluş Savaşımızın bize verdiği en önemli ders budur. Milletçe birlik olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. 30 Ağustos teslimiyetin değil direnişin zaferidir.“

1920'LERDE YAPAMADIKLARINI…
“Milletimiz canını dişine takarak Haçlı ordularını mağlup ederek onlara tarihi bir ders verdi. İnancı, namusu ve vatanı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz bize bu güzel toprakları emanet ettiler. 30 Ağustos zaferi bizim birlik ve beraberliğimiz simgesidir. Emperyalist güçler dün olduğu gibi bugün yine azgın emelleri peşinde koşmaktadırlar. Çeşitli entrikalarla ülkemizi parçalamak milletimizi birbirine düşürmek sonuçta köle haline getirmek istiyorlar. Kısaca 1920'lerde yapamadıklarını bugün siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda gerçekleştirmeye çalışıyorlar.”

EL ELE VERMEK ZORUNDADIR
“Saadet Partisi olarak yapmış olduğumuz siyasi mücadele ülkemizi siyasi ve ekonomik vesayet altına alıp sömürmek ve yumuşak lokma haline getirip yutmak isteyenlerin bu emellerini boşa çıkarmak içindir. Herkes hangi görüşte olursa olsun milletimizi birlik ve beraberliği için el ele vermek zorundadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve Eskişehirli hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”