Haber: Atahan Gezer

Alkan, eskisehir.net’in sorularını yanıtladı. Alkan’a İsmet Paşa ve Gündüzler ilkokullarının durumu da soruldu. Prefabrik yapıda eğitim veren okulların 22 yıldır betonarme binalarının yapılmadığını söyleyen Alkan, özellikle Gündüzler İlkokulunun tabanından su çıktığını, okul yanında bulunan DSİ barajının öğrenciler için tehlike oluşturduğunu ve geçici olarak yapılan prefabrik yapıların 22 yıldır faaliyette bulunduğunu öne sürdü. Alkan, bina yapımı için kaynak ayrılmadığını belirterek, yetkililerin çareyi hayırseverlerde aradığını iddia etti.

İşte Alkan’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

İkili eğitimi geçtik; prefabrikte eğitim…

“21. Yüzyıl Türkiye’sinde; eğitimde çağ atladık diyorlar. Eskişehir’de eğitim ortamı böyle diyorlar. Yeni bir milli eğitim müdürümüz var. Başarılı olmasını da buradan arzu ediyoruz. Gerçekten bakın; neredeyse 46 küsur okulumuzda ikili eğitim yürütülüyor. Ama biz o ikili eğitimi artık geçtik; prefabrikte eğitim…”

Gündüzler’in ki yılan hikâyesine döndü

“İki tane okulumuzda prefabrikte eğitim yapıyoruz. Bazı küçük çaplı anaokullarımız var; bunları koymuyorum ben… Ama bu iki okulumuzda öğrenci sayısı fazla. İsmet Paşa’da 200 civarında öğrencimiz var. Keza Gündüzler’de de aynı… Hele Gündüzler’in ki tabiri caizse yılan hikâyesine döndü.”

Patlama oldu; o okul, öğrencilerimiz…

“22 yıldır… Orada eski bir okul vardı, yıkıldı. İhale sürecine başlandı. Tam 22 yıl oldu… Yani orada o okula başlayan çocuk evlendi, çoluk çocuk sahibi oldu; daha okul yapılmadı. Prefabrikte eğitim… Kötü olan yanında DSİ’nin bir barajı var. Çok büyük bir baraj yapılıyor oraya. Okulla baraj arasında 50-100 metre var, arada hiçbir engel yok. Allah göstermesin; biliyorsunuz deprem kuşağındayız. Bir şey oldu diyelim. Patlama oldu; o okul, öğrencilerimiz…”

Okul tabanından su çıkıyor

“Onu da geçtik; kışın okula gittiğinizde tabanından su çıkıyor. Çok da başarılı bir kadrosu var iki okulumuzun da. Hem İsmet Paşa’da hem Gündüzler’de çalışan arkadaşlarımızı tebrik etmek gerekiyor. Yahu Gündüzler’de su çıkıyor neredeyse tabanından… Ya 22 yıldır… Ankara’ya, başkente 22 yılda her gün bir adım atsak duyar bizi… Eskişehir’de bina üretilmiyor, derslik üretilmiyor… Kamuya para ayrılmadığı için bir hayırsever bekliyorlar bina yapılsın diye…”

Nereden tutsanız elinizde kalıyor

“22 yıl önce de betonarme okul yıkılınca prefabrik geçici olarak yapılmış. Prefabrik niçin yapılır? İsmet Paşa Ortaokulu; güzel, yapıldı. Ama ilkokul… Bakın; ben geçen gün İsmet Paşa’daydım, Gündüzler’den de yeni geldim. İsmet Paşa’da arkadaşlar sıcaktan ders işleyemiyorlar. Kışın soğuktan ders işleyemiyorlar. Artık bu okullarda yakıt temel sorun haline geldi. Yani nereden tutsanız eğitim elinizde kalıyor Eskişehir’de…”