Dündar Ünlü, Eskişehir.Net’in Facebook hesabından yaptığı canlı yayında Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında il başkanı olan Ünlü, darbe gecesini ve sonrasında 27 gün tutulan Demokrasi Nöbetleri sürecini anlattı. O dönem görev yapan ekip arkadaşlarına teşekkür eden Ünlü, “Allah şahidim. Benimle beraber görev yapan insanların hiçbir şahsi menfaati olmadı benim yaptığım dönemde. Birisi çıkar ‘şahsi menfaati var’ derse alnını karışlarım. Allah da şahittir, ben kendimde bizzat şahidim. O adamlar bu partide alnının akıyla çok temiz bir görev yaptılar. Sadece parti menfaatlerini gözeterek tertemiz görevlerini yaptılar” diye konuştu.

SİYASETİ TEORİK YAPIYORUM

Ünlü “Şu an nasılsınız, neler yapıyorsunuz” sorusunu “Şu anda gayet iyiyiz. Sokakta gezerken vatandaş ‘ya başkanım ne yapıyorsun şimdi ya’ diyor. Benim yaşım 49. Dört yıl il başkanlığı yapmışım. 45 yıldır ne yapıyorsam onu yapıyorum. Normal hayatımıza devam ediyoruz. Mesleğimi yapıyorum. Siyaseti yakinen takip ediyorum. Siyaseti teorik yapıyorum. Teorik siyaset daha zihin açıcı” cevabı verdi.

Ünlü, şöyle konuştu: “Siyasette şöyle bir şey yok. Ben ömür billah siyaset yapacağım, benim siyaset yapmam lazım. Böyle bir dünyada yok arkadaşlar.  Ben bu işlerin peşinde sürekli koşan adamları da anlamıyorum. Onlara Ahmet Kaya’nın ‘hiç yaşamadın sen’ şarkısını söylemek lazım aslında. Hayat var… Dışarıda hayat var, iş hayatı var, sosyal hayat var, aile hayatı var, gezme var, seyahat var, kitap okuma var, plaklar var, siyasetin analizi var… İllaki siyaset yapacağız diye bir şey yok.”

HER PAZARTESİ TOPLANIYORUZ

“Ben siyaseti bir makam elde etmek için yapmıyorum. Siyaseti hizmet aracı olarak görüyorum. Siyaset yapılacaksa yapılır, yapılmayacaksa da yapılmaz. Bunun peşinde de koşulmaz. İlla ki bir şey olacağım diye bir şey de olmaz” diyen Ünlü, şöyle devam etti: “Biriyle kolay kolay arkadaş olmam. Ama arkadaş olursam en az 30 yıl sürer. Arkadaşlarla her pazartesi toplanıyoruz. Her pazartesi… Oturuyoruz, konuşuyoruz, siyasi değerlendirme yapıyoruz. Spordan konuşuyoruz, Süper Lig’den konuşuyoruz, sanat dünyasından konuşuyoruz, kültürden konuşuyoruz her şeyden konuşuyoruz. Sohbet ediyoruz. İlla ki bir şey olacak diye de oturmuyoruz. Öyle bir şey olursa olmaz o iş zaten. Samimiyeti kaybetmiyoruz. Arkadaşlarla bir menfaat birlikteliğimiz yok. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Siyasette hesap yapan kendini perişan eder” dedi.

KIRMIZI KAPLI DEFTERİME YAZARIM

Ünlü, “Siyaseti çok net izlerim. Olayların analizini de defterime yazarım. Kırmızı kaplı defterime yazarım. Siz şimdi her gün köşe yazıyorsunuz bende yazıyorum. Ben kendime yazıyorum” dedi.

TEŞKİLAT NE YAPACAK

Bir soru üzerine 31 Mart yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Ünlü, şunları kaydetti: “2019’da seçimi, belediyeleri biz kaybettik. 24 Haziran’da yapılan seçimler 2019 için büyük bir fırsattı. 21 Mayıs’ta listeler açıklandığında orada uyumsuzluğun giderilmesi gerekirdi. Ben adayım, değilim listede şu sıradayım kendim için söylemiyorum. Kendimi ayrı tutuyorum. Şunu da demiyorum ben olsaydım parti uçacaktı, ben olmadım parti berbat oldu… Böyle bir şey yok. Kendimi ayrı tutuyorum, ben yokum. Ama uyumsuzluğun giderilmesi gerekirdi. O uyumsuzluk giderilmediği gün ben açıkçası 2019’dan umudum yoktu. 21 Mayıs’ta kaybedildi. Sonrasında seçim çalışması, sonrasında teşkilat, teşkilat ne olacak? Bunlar çok sığ tartışmalar. Siz büyük fotoğrafı bırakıp faturayı teşkilata kesmeye kalkarsanız sorun çözülmez teşkilatın bir günahı yok teşkilat ne yapacak. Teşkilatlara bu şekilde her bir olay sonrasında esas meseleyi göz ardı edip teşkilat üzerinde oynarsanız bu doğru değil. Yazık bu haksızlık olur bizde teşkilatçılık yaptık yazıktır günahtır her şeyi teşkilata fatura etmeye kalkarsan olmaz sorunu çözmezsin pansumanla devam edersin öyle olmaz teşkilatlarla çok fazla uğraşmamak lazım asıl meseleye bakmak lazım asıl mesele neydi oradaki uyumsuzluğun giderilmesi lazımdı giderilmedi öyle tercih edildi. Seçim kazanmanın yegâne temeli birlik ve beraberliktir.”

AK PARTİ DAĞILMAZ

Ünlü, “AK Parti dağılmaz. Böyle bir şey söz konusu olmaz. 2001’de kurulup 2002’de iktidara gelmiş ve Türkiye’ye damgasını vurmuş bir parti. Zaman zaman seçim kayıpları olabilir. Eksiklik nerede, nerede hata yapıldı bunlar iyi analiz edilirse, sıkıntının nerede olduğu tam manasıyla tespit edilip onun üzerinde çalışma yapılırsa aynen yoluna devem edecektir. Ben o şekilde olacağını düşünüyorum.  Öyle de olması gerekir Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var” dedi.

DEMEK Kİ BİR ŞEY YOK ORTADA

Yeni parti çalışmaları için Yıldırım’ın ‘Biz herhangi bir şey duymuyoruz’ denilmesi üzerine “Bende duymuyorum. Bu kadar gizli yürümez herhalde demek ki yürütmüyorlar duymadığımıza göre yürütülmüyor olabilirler. Partinin de kurulup kurulmayacağını çok bilmiyoruz. Parti kurulacak diye deklare edilmedi.   Yorumlar var, birkaç kulis haberi… Parti kurulacak mı kurulmayacak mı? Bir şey bilmiyoruz. Demek ki bir şey yok ortada” diye konuştu.

HERKES KENDİSİ OLMALI

Ünlü “Siz AK Parti’desiniz ama…” sözü üzerine “2002’de kendi tercihimle benimseyerek yalnız başıma AK Parti’ye girdim. Sağa sola gidecek, illa ki bizim bir şey olmamız lazım nerede olursa bizim bir şey olmamız lazım tavrım ve tarzım yok herkese aynı şeyi tavsiye ediyorum. Herkes kendisi olmalı. Hiçbir yerden güç almak için gayret sarf etmemeli kimse. Senin kendin bir şey ifade etmen lazım. Gerektiğinde, lazım olursa seni mutlaka bulacaklardır. Bulacaklarsa bulurlar, bulmayacaklarsa bulmasınlar” dedi.