28 Nisan Çarşamba günü düzenlenen toplantıda Gelecek Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Emre Bakırel ve Tepebaşı İlçe Başkanı Necati Gedik Büyük Birlik Partisi'ne katılmıştı. BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, başkanlarla birlikte Gelecek’ten 200 üyenin partilerine katılacağını duyurmuştu.

Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mustafa Başak, perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti: “Parti ideolojimize uymayan arkadaşlarla karşılıklı görüşerek yollarımızı ayırdık. 200 kişinin BBP’ye geçeceği doğru değil. Rakam doğru değil… Yaklaşık 20-25 kişilik bir grubun geçişi söz konusudur. Bildiğiniz gibi yeni üyeler hep kendi çevresinden üye kaydı yapılır. İstifa olurken de kendi çevresiyle geçişler olur. Bayramdan sonra geniş kapsamlı açıklama yapacağız. Pandemi bizi yavaşlattı. Yeni bir oluşum içine girdik. Tepebaşı’na çevresi geniş Kasım Karakaş atandı. Odunpazarı İlçe Başkanı için de görüştüğümüz üç beş aday var. Partimizin ideolojisine uyan kişilerle emin adımlarla yolumuza devam etmek istiyoruz.”
İki hafta önce Tepebaşı İlçe Başkanlığına atanan Kasım Karakaş da “Toplam üye sayımız sekiz ayda 80 kişidir. Resmi kayıtlıdır. 20-25 kişi gittiğinde kalan 60 kişidir” dedi.