Çizmelioğlu, eskisehir.net’te Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Tepebaşı Belediyesi’nin Batıkent’te sokağa pazar yeri yapacak olmasına tepki gösteren Çizmelioğlu, sokak fotoğraflarını gösterdi. Çizmelioğlu, “Hayırlı olsun” Burası pazar yeri… Sokağa pazar yapacaklar. Meclis’ten bununla alakalı onay istediler. Çok acı bir şey… Yaklaşık 20 yıldır Belediye Başkanı olan Ahmet Ataç, sadece bir tane kapalı pazar yeri yaptı. 370 bin nüfuslu bir ilçede bir tane kapalı pazar yeri… Şu an böyle bir derdi yok. Batıkent’te kapalı pazar yok. Yeri dahi yok, yer ayrılmamış.”

Araba koyacak yer yok 
Çizmelioğlu, Tepebaşı Belediyesi’nin çöp toplama sistemiyle ilgili olarak “Çöp konteyner meselesi… Tepebaşı’nda çok eski bir sistem var. Yol üstünde çöp konteyneri, 1970’li yılların modelidir. Yer altı çöp konteyner sistemine geçmeli. Tepebaşı’nın onda biri büyüklüğündeki ilçelerde yer altı sistemine geçildi” diye konuştu.

Bağlar’da vatandaşın araba koyacak yer bulamadığını ifade eden Çizmelioğlu, “Duba koydular… Park edilmesin diye duba konuldu, ama parklar nedeniyle yollar kapandı. Dubalar kırıldı, parçalandı. Milli servet değil mi bu? Beton duba, plastik duba…” dedi.

Sazova’yı bize devretsin 
Çizmelioğlu, yapımı devam eden Sazova Kültür Merkezi ile ilgili olarak da “Bize devretsin, Bakanlığa devretsin. Yapamadı, beceremedi. En az dört beş defa ‘Bu yıl yapacağım’ dedi ama hiçbir şey yapmadı” diye konuştu.
Tepebaşı Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine verdiği ücretsiz akşam yemeği uygulamasına dair de eleştirilerde bulunan Çizmelioğlu, “Üniversite öğrencilerine verilen yemek hafta sonu verilmeli. Hafta içi zaten öğrenciler kampüste 3,5 liraya yemek yiyor. Göstermelik yapılmamalı. Yemek yenilen yerler daha merkezde olmalı” dedi.