Başkan Büyükerşen'in mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Halkın egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye hayalinin ilk ateşinin yakıldığı yer Samsun, tarih 19 Mayıs 1919'dur.

19 Mayıs 1919'da, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun'a ayak basarak, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile taçlanacak o büyük yolculuğun ilk adımını atmışlardır. 19 Mayıs; vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve ona el uzatanlara Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarının verdiği kesin bir cevaptır.

Sevgili gençler;

Bugün büyük bir onur ve gururla yaşadığımız bu ülke, çok karanlık günlerin içinden geçerek bugünlere geldi. Bunu asla unutmamalıyız. Geleceğimizi, geçmişte yaşadığımız acıları unutmadan inşa etmeliyiz. Ulu Önder Atatürk'ün, ‘Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ sözleri asla umutsuzluğa kapılmadan, Cumhuriyetimizin zor günlerinde ve her zaman yol göstericimiz olmalıdır.

Tam bağımsızlığa yürüyüşümüzün 10. yılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, vatan için bugüne kadar canlarını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."