“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programları kapsamında, Eskişehir Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anadolu Ajansı tarafından ortaklaşa fotoğraf sergisi düzenlendi.

Espark AVM’de açılışı yapılan sergiye; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Harun Karacan, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Hv.Plt.Tuğg. Ahmet Biçer, Hava Kontrol Grup Komutanı ve  Hava Savunma Komutan V. Hv.Tuğg. İmdat Bahri Biber,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, askeri ve mülki erkan, Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar, Anadolu Ajansı Eskişehir Temsilcisi Tarkan Demir, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Çakacak,  15 Temmuz 2016 gecesinin aydınlığa kavuşmasını sağlayan yüce Türk milletinin dirilişinin ikinci yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de çeşitli etkinliklerle andıklarını dile getirdi.
 Türk milletinin o gece yaşanan ihaneti gösterdiği direnişle bertaraf ettiğini anlatan Vali Çakacak, "Milletimizin değerli evlatlarının yüce direnişini Anadolu Ajansı'nın objektifinden birlikte görüyoruz. Fotoğrafların çekilmesinde emeği geçenleri teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu

Konuşmanın ardından Vali Çakacak ve beraberindeki protokol üyeleri, açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi. 50’den fazla fotoğrafın yer aldığı sergide ziyaretçiler; vatan, millet ve bayrak sevgisinin sembolleştiği 15 Temmuz gecesinin kahramanlık destanına AA objektiflerinden yansıyan fotoğraflarla bir kez daha tanık olacak.