Röportaj: Afife Nur Yıldız

Emirdağlılar Vakfı kadim bir geleneğe sahip. Köklü bir kuruluş… Kendi mal varlığı olan ciddi vakıflar alan ve Eskişehir’in en önemli toplumu olan Emirdağlıların çatı kuruluşu. Vakıflar, bilindiği üzere çok güçlü kuruluşlar, Emirdağlılar Vakfı da bu güçlü kurumlar içerisinde, Türkiye’deki 1200 vakıf içerisinde en güçlü vakıflar arasında yer alıyor dersek hata etmiş olmayız. Emirdağlılar Vakfı sadece Eskişehir’de değil, Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun yaşayan tüm hemşerilerimizin hizmetinde olmaya çalışan, tüm hemşerilerimizle birlikte dünyanın neresinde olursa olsun Emirdağlı hemşerilerimizle birlikte Emirdağ’ı, Emirdağlıların değerlerini büyüten, koruyan sosyal ve kültürel alanda etkinliği bulunan bunun yanı sıra eğitim bursları ve çeşitli etkinliklerle vakfa ihtiyacı olan hemşerilerinin yanında bulunan bir çatı kuruluşu konumundadır.

Başarılarıyla daima ön planda

Ancak geçtiğimiz dönemlerde vakfımızın yaşadığı çeşitli hukuki süreçler ve pandemi nedeniyle vakfımız biraz geride kalmış gibi hissedilmiş olabilir. Ancak Emirdağlılar Vakfı hala bulunduğu bölgenin en güçlü vakfı. Hemşeri dernekleri içerisinde bir dernek değil bir vakıf bir üst kuruluş olan tek kuruluş Emirdağlılara ait. Dolayısıyla Emirdağlıların bulundukları yerlerdeki bireysel başarıları zaten herkesçe malum… Emirdağlılar bürokrasi, ticaret gibi alanlarda bireysel başarılarıyla daima ön planda olan insanlar. Ama artık bunu bireysel başarıları birleştirerek bir kitlesel başarıya dönüştürmemiz gerekiyor. Bu kitlesel başarıda Emirdağlılar Vakfı’nın, Emirdağ’ın ortak aklının temsil ettiği bir yapıyla hareket etmesiyle mümkün.

Her hemşerimize ulaşıp…

Dünyada bu tarz lobi faaliyetlerini çatı kuruluş vakıflar yürütür. Biz de Emirdağlılar Vakfı olarak Emirdağlının tarafında olmaya, bu faaliyetlerde öncelikle vakfa ihtiyacı olan her hemşerimize ulaşıp daha sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm hemşerilerimizin en güzel sonuçları bireysel ve kitlesel olarak elde etmeyi arzuluyoruz.

Faaliyetler başladı

Emirdağlılar Vakfı bundan sonra sürekli sahada olacak. Hemşerilerimizin iyi kötü her gününde yanında olamaya çalışacak. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz olacak. İlk yaz spor okullarıyla başlayacağız. Emek’te ve Şarhöyük’te yaz spor okulları başlayacak. Böylece bu yaz spor okullarıyla Emirdağlılar Vakfı yaz spor okulları kapsamında 7’den 77’ye her Emirdağlıya dokunmaya başlayacağız.

Kadınlara özel önem

Emirdağlı kadınlarımız için el emeği kursları, meslek edindirme kursları başlayacak. Sonrasında lise giriş sınavlarına hazırlık kursları, İngilizce kursları, üniversite sınavına hazırlık kursları olacak. 7’den 77’ye her yaş grubunun ihtiyacı olan her konuda Emirdağlılar Vakfı var olacak. Eğitim, kültür, sosyal faaliyetler, burslar ve çeşitli etkinliklerle sürekli hemşerileriyle hemhal olacak.

Büyük Emirdağ Buluşması

Temmuz ayında planladığımız inşallah gurbetçi hemşerilerimizin burada olduğu dönemde planladığımız bir sosyal etkinlikte olacak. Bu yıl yapabilmek adına uğraşıyoruz. Görevi de yeni devraldığımız için yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu bizim için önemli bir çıkış noktası olacak. Gurbetçi hemşerilerimizle Türkiye’de yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirecek büyük bir etkinlik planlıyoruz. Bize destek olurlarsa zamanı olan zamanını, emeği olan emeğini, maddi gücü olan maddi gücünü bize vakfederse, bunlar yeniden ihtiyacı olan Emirdağlılara vakıf olarak dönmüş olacak.

Vakfımız daha güçlü olmalı

Ben tüm hemşerilerimiz desteğini bekliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm Emirdağlıları bir araya toplayarak bu şehirdeki ve dünyanın dört bir yanındaki Emirdağlıları gücünü herkese göstermek istiyoruz. Emirdağlılar bulundukları toplumun en güçlü toplumlarıdır. Bu gücü tüm dünyaya göstereceğiz. Birlikte birçok şeyi başaracağız. Genç, yeni, dinamik, hiçbir kavgası olmayan, bugüne kadar hiçbir kavgada taraf olmamış, Emirdağ için elini taşın altına koyacak bir ekiple Emirdağlı hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Zamanımızı, emeğimizi, maddi birikimlerimizi vakfa vakfediyoruz. Ben bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bugünden sonra daha çok desteğe ihtiyacımız var, Vakfımız daha güçlü olmalı. Emirdağlılar Vakfı, Emirdağ’ın ortak aklı. Bundan sonra bu ortak aklı birlikte yürüteceğiz, birlikte projelerde yer alacağız.