Koyuncu, Eskisehir.Net Dergi için verdiği röportajda, ilçenin gelişen sanayi yatırımlarından da bahsetti. Koyuncu, çalışmaları şöyle anlattı:
“Emirdağ OSB 2004 yılında kurulmuş ama 2019’dan sonra ciddi bir atağa kalktık. Türkiye’de doğalgazını kendisi veren iki OSB’den birisi Emirdağ OSB’dir. Altyapısını tamamen bitirdik, üstyapısını da bitirmek üzereyiz. Birinci Bölge’yi 2019’dan sonra tamamladık, yatırımcılara tahsis ettik. İkinci Bölge’ye geçtik, burayı da geçen yılın sonunda bitirdik, yatırımcılara tahsis ettik. Artık Üçüncü Bölge’ye geçelim dedik.”
Dondurulmuş patatesin yüzde 70’i Emirdağ’dan
“Bir milyon 650 bin metrekare bir alan Üçüncü Bölge’ye geçtik. Kamulaştırmaya başlamak üzereyiz. Yer tahsisi yapacağımız fabrika sahipleri neredeyse hazır. Bu Üçüncü Bölge’de artık Ankara asfaltına çıkıyoruz. Emirdağ-Konya asfaltındaydık, şimdi Afyon-Ankara asfaltı üzerine çıkıyoruz. Bu saatten sonra Emirdağ’ın önünde hiç kimse duramaz, sanayi anlamında… Çok ciddi fabrikalarımız geldi. Kimi üretime başladı, kimine yer tahsisi yaptık, kimi de inşaata başladı devam ediyor. Sanayiyi çok önemsiyoruz. Çünkü bir yerin kurtuluşu sanayiden geçer. Bölgenin en hızlı büyüyen sanayisi Emirdağ OSB. Bu yılın sonunda Türkiye’de tüketilen dondurulmuş patatesin yüzde 70’ini Emirdağ üretmiş olacak.”