Emirdağ'da ilk arsam projesinde iki farklı arsa tipi de yer alıyor. Bunlardan biri müstakil, bir diğeri ise müşterek arsa projeleri olacak. Emirdağ'daki bu arsalara konut sayısı toplamda 500 adet olacak.

Emirdağ'da satılacak arsalar için yaklaşık 350 m² ile 500 m² arasında değişen, 1 adet en fazla brüt 150,00 m² konut yapmaya müsait 500 adet arsa satışa hazırlandı.

Hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun

Projeyle ilgili ilk açıklamayı yapan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU: "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesinin diğer etabı olan ilk evim arsa ve ilk işyerim projesinde çok şükür Kadim şehrimiz Emirdağ'da yerini aldı. Başvurular E - Devlet üzerinde başladı. Kadim şehrimize kıymetli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Projeye başvurmak isteyenler için detaylar aşağıda belirtilmiştir.

İlk İş Yerim başvuru şartları:

- Türk vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak.

- Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak.

- Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgelerden birine sahip olmak.

- Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde işyeri olmaması.

- Başvuru bedeli olarak 2000 lira yatırılması.

İlk Evim Arsa başvuru şartları:

- Türk vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak.

- Tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet zorunluluğu bulunuyor.

- Aylık gelir durumu 16.000 liranın altında olması.

- Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması.

- Başvuru bedeli olarak 500 lira yatırılması.