İl Ambulans Servisi Başhekimi de olan Dr. Veli Görkem Pala, Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Yaklaşık üç aydır görevde olan Dr. Pala, yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.

Başkan adaylarını ziyaret etti

Seçim döneminde bir söz vermiştik. Rengimiz kırmızıydı. Teşekkür konuşması için sahneye çıktığımda kırmızı kravatı çıkardım, ekip arkadaşlarıma da çıkarmalarını rica ettim. Emirdağ’ı bütün renkleriyle kucaklayacağımızı söyledik. Ertesi gün telefonla aramaya başladım. Sonra da başkan adaylarımızı ziyaret ettim. Artık rakip değil, refikiz. Vakfımız geçmişte maalesef türbülansa girdi. Pandeminin de etkisi oldu. Bir önceki başkanımız Murat Kahya’nın tüm birleştirme çabalarına rağmen kongrelerde açılan yaralar devam etti. Mahkeme süreçleri başladı. Hızlıca buraları toparlamamız gerekiyordu. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklamaya başladık. Biz gidiyoruz, onlar geliyor. Emirdağlılar Vakfı, Emirdağlıların ortak aklı denilerek birleşmeye başladık.

Eskişehir’in kurucu unsurları arasındayız

Emirdağlı olmak iddialı olmak demektir. Bütün Emirdağlılar iddialıdır. Bende Emirdağlılar Vakfı Başkanıyım, en iddialı Emirdağlılardan birisiyim. Emirdağlının bulunduğu yer Emirdağlıya dar geliyor. Emirdağlı daha fazlasını istiyor. Bundan sonra Emirdağlının hedefleri daha büyük. Biz Eskişehir’in kurucu unsurları arasındayız… Eskişehir’in en kalabalık kurucu unsuru Emirdağlılardır. Dolayısıyla Emirdağlılar bu şehrin sporunda, kültüründe, iş dünyasında, bürokrasisinde her şeyinde söz sahibi olmak durumundadır.

Bizi her yerde göreceksiniz

Emirdağlılar Vakfı’nı artık daha fazla göreceksiniz. Ben kahvehaneye de gidiyorum. İki hafta önce Şarhöyük’teydim. Esnafla, muhtarla, hemşerilerimle buluştum. Düğünlere, cenazelere gidiyorum. Elimden geldiğince her yere katılmaya çalışıyorum. Çok güçlü ve dinamik bir yönetim kurulum var. Bu çok kıymetli… Onlarda her yere gitmeye çalışıyor. Emirdağlılar Vakfı tarihinin en güçle yönetimlerinden birini oluşturduk. Önümüzdeki üç yılda bizi her yerde göreceksiniz. Yeni bir vakıf binası için çalışmalar var.

800 lira burs verilecek

Üniversite öğrencilerine burs geleneğimiz var. Bu dönem 800 lira vereceğiz. 100 öğrenci hedefimiz var. Emirdağlı cömerttir, yardımseverdir. Bu sayıyı geçeceğimizi düşünüyorum. Eylül 15’de kriterleri açıklayacağız. Herkesin desteğini bekliyoruz. Bir öğrencinin yıllık burs gideri sekiz bin lira. Bağış yapacak hemşerilerim istediği oranda yapılabilir. Yüz lira da bağış olabilir. Herkesten gücü ölçüsünde yardım bekliyoruz.

AB akreditasyonu sağlamak istiyoruz

Vakfı olarak bir an önce Avrupa Birliği akreditasyonu sağlamak istiyoruz. Ve hemen AB hibe projelerinden faydalanmaya başlamamız gerekiyor. Yurt dışında partner Emirdağlı derneklerimiz var. Hibe ve insan değişim projelerinden faydalanmamız gerekiyor. Çalışmalara başladık. Haliyle burada kadınlar ve gençler öncelikli gruplar. Doğru işlerde Emirdağlılar Vakfı’nın adına yakışır projelerde buluşacağız. Bu projeleri yönetirken vakfın kültüründen uzaklaşmamak gerekiyor.

Büyük Emirdağ Buluşması…

Yaz Spor Okulları projemiz vardı. Bu sene biraz geç kaldık, o nedenle yapamadık. Biliyorsunuz 22 Mayıs’ta seçildik. Bu yaz yetişmedi. Seneye mutlaka yapacağız. Fuat Çapa hocam ile de görüştük. 7’den 77’ye her Emirdağlı’ya dokunacağız. Muzaffer Çil’den Fuat Çapa’ya Eskişehirspor’un direği hep Emirdağlılardır. Eskişehirspor’u çok seviyoruz. Büyük Emirdağ Buluşması planlıyoruz. Aralık-ocak gibi… Bunu planlıyoruz. Tam arabaşı vaktinde…