Koronavirüs salgının ABD ve Avrupa'da yayılma hızının artmasıyla büyüyen endişe piyasalar üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor. Fed, Avrupa Merkez Bankası, IMF bu baskıyı azaltmak için peşi sıra dev hamle yaparken piyasaların ateşi artmaya devam ediyor. Bütün bu hamlelerin tansiyonu düşürmediği piyasalar adeta yangın yerine döndü. Haftanın ilk işlem günü şimdiden KARA PAZARTESİ olarak anılmaya başladı bile. 

Borsa İstanbul, 86 bin 970 puanda, kayıp 8 bin 648 puan 

Koronavirüsün yıkıp geçtiği Küresel piyasalardaki negatif havaya paralel olarak Borsa İstanbul olağan üstü bir gün yaşıyor. Endeks sabah yüzde 3,5 ekside başladıktan sonra artan satışlarla borsa kayıplar 8 bin puanı geçti. Kademeli satışlarla endekş şu dakikalarda yüzde yüzde 9,03 oranında ekside ve 86 bin 970 puandan seyrine devam ediyor. (Saat:16:46)  

Dolar/TL kuru 6,40'ı aştı

Hisse senedi piyasalarında devam eden satışlar ve panik havası döviz piyasalarını da etkiledi. . Dolar/TL 6,40'ın üzerini görürken euro/TL'nin ise 7,16 seviyelerine çıktı. 

Petrol fiyatları yeni haftada düşüşünü sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı 30 doların altını görürken. Altının ons fiyatı ise 2020 yılında ilk kez 1500 doların altına geriledi