TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 53. ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Lise öğrencilerini temel, sosyal alanlarda ve uygulamalı bilim alanında araştırmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 53'üncüsü düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK Başkanı Erol Özvar ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da katıldı.

Toplam 12 proje birincilik ödülü kazandı. Bu yıl her alanda birer olmak üzere toplam 12 proje birincilik ödülü almaya hak kazandı. Sosyoloji alanında Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesinden Beyza Yaz, Duygu Avcı ve Bengüsu Yeniay adlı öğrenciler birincilik ödülü aldı. Ödüller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından öğrencilere takdim edildi.