Yabancı dil öğretmenlerinin yer aldığı toplantıda İrlanda ortağı tarafından Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından ortak okullardan uygulamaya katılacak 60 öğrencinin İngilizce konuşma becerilerini ölçecek ortak değerlendirme formu oluşturuldu. Yine İrlanda ortağı tarafından yapılan ve ikili çalışmalar üzerine aldıkları eğitimin ardından katılımcı öğretmenlerle yapılan çalıştayda interaktif ve asenkronize olarak kullanılacak toplam 12 ikili çalışma içeriği üretildi.

Proje toplantısının son gününde ise ikili çalışmaların kullanılacağı ve öğrencilerin yabancı akranlarıyla eşleşerek 3 ay boyunca -her ay farklı bir akran ve konu olmak üzere- her hafta en az 15 dakika görüşme yapacakları video konferansları ve bu sürecin nasıl yönetileceği hakkında kararlar alındı.Ayrıca proje öğrencilerinin, ortak ülkelerin kültürleri ile ilgili merak ettiklerini sorabilecekleri bir oturum düzenlendi ve bu sayede, öğrencilerimizin ortak kurumların öğretmenleriyle kültürel paylaşımda bulunmaları sağlandı. Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ile yapılan iş birliğiyle proje öğrencileri Öğretim Görevlisi Gamze Demirtaş Çelebi rehberliğinde İngilizce konuşma becerilerinin hedeflendiği örnek bir ders uygulaması yaptılar ve proje katılımcı öğretmenler ise ders gözlemi yapma şansı edindiler.

Katılan yabancı ortaklar, proje danışman öğretmenleri Songül Esen Özbey, Sinem Öztezcan ve Gülşen Bardak öncülüğünde yapılan toplantının çok iyi bir organizasyonla yürütüldüğünü, eğitim ve çalıştayların çok verimli geçtiğini ve Eskişehir'in tarihi ve kültürel güzellikleriyle muazzam bir şehir olduğunu ifade ettiler. Proje, 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek olup diğer ortak ülkelerde de toplantılar yapılacak.