Dünya’nın en büyük robotik yarışması olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Vex Robotik Yarışması organizasyonları çerçevesinde 4-5 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşen Mersin Robot Kampı’na katılan lise öğrencileri, Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye’nin birçok şehrinden takımın katıldığı, Eğitimde İnovasyon Derneği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen Mersin Robot Kampı; Tarsus gezisi, konser, açık hava sineması, eğlenceli etkinlikler ve robotik atölyeleri ile geçen ilk günün ardından ikinci gün Vex Robotik Turnuvası ile devam etti. 6 maçlık sıralama maçlarını 5 galibiyet 1 mağlubiyet ile tamamlayan Eskişehir temsilcisi ESrobotik, sıralama maçlarını 1. sırada tamamlayarak finallere kalmaya hak kazandı. İttifak seçimlerinin ardından başlayan finallerde 2 maçını da kazanan Çağdaş Okulları robotik takımı, toplamda çıktığı 8 maçın 7’sini kazanıp Türkiye Şampiyonu oldu.

ESKİŞEHİR’İ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

Turnuva hakkında konuşan 11. sınıf öğrencisi ESrobotik Takım Kaptanı Ayberk Kulcanay, “Öncelikle turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İki günlük kamp sürecini dolu dolu geçirdik. Güldük, eğlendik, yeni insanlarla tanıştık, deneyim kazandık. Keyifli maçlar gerçekleştirdik. Diğer takımlar da bu maçlarda büyük mücadele verdiler. Bizler için çok faydalı olan bu güzel iki günün sonucunda Türkiye şampiyonu olarak Eskişehir'e dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ESrobotik Takım Mentor Öğretmeni Mustafa Kemal Taştekin, şunları söyledi: “Düzenli olarak katıldığımız Vex Robotik turnuvalarının ilk kamp şeklinde yapılan organizasyonuna katılmak heyecan vericiydi. Öğrenciler için hem eğlenceli etkinliklerin yapıldığı hem de doğa ile iç içe bir atmosferde turnuva deneyimi yaşatan bir robot kampı organizasyonu oldu. Sene başından beri disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz, turnuvada çıktığı 8 maçın 7’sini kazandı ve Türkiye şampiyonu ünvanı ile Eskişehir’e dönerek bizleri gururlandırdılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.”