Anaçağ Anaokulu, Eko Okullar Programı kapsamında yaptığı çevreci çalışmalarla "Yeşil Bayrak" Ödülü almaya hak kazandı. Tepebaşı Belediyesi Yeryüzü Ekoloji Okulu'nda düzenlenen törende ödül Anaçağ Anaokulu Müdürü Özlem Acay'a ve öğrencilere takdim edildi. 

Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Eko Okullar Programı'na dahil olan Anaçağ Anaokulu, öğrencileri ve öğretmenleri ile örnek oldu, "Yeşil Bayrak" Ödülü kazandı. 

Ödülü öğrencilerle birlikte alan Anaçağ Anaokulu Müdürü Özlem Acay, aldıkları bu ödülle büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek, "Çevreyi korumak, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak ve öğrencilerimizi çevreyi koruma bilinci ile yetiştirmek en önemli görevlerimizden biri. Anaçağ Anaokulu'nda bu bilinçle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle seferber olduk. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına örnek olmak sevindirici ve bu yönde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Tüm eğitim kadromuza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Eko-Okullar Programı nedir? 
Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıyorlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlıyor. Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşıyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.