Eskişehir Kütahya Bilecik Diş Hekimleri Odası, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü ve 16-22 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Atahan Gezer

Eskişehir Kütahya Bilecik Diş Hekimleri Odası Başkanı Cenk Ataç ile yönetim kurulu üyeleri, Dünya Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, çelenk sunumu ve konuşmalarla devam etti.

Burada söz alan Ataç, meslektaşlarının Dünya Diş Hekimleri Günü’nü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutladı.

Türk Dişhekimleri Birliği’ne kayıtlı toplam 46 bin diş hekimi olduğunu anımsatan Ataç, meslektaşlarıyla vatandaşlara ağız ve diş sağlığına yönelik hizmet sunduklarını belirtti.

Ataç, şunları kaydetti:

“Mevcut 104 diş hekimliği fakültesi ve bu yıl açılan 10 bin 460 kontenjan sayısıyla gittikçe artan diş hekimi sayısı, bizi oldukça kaygılandırıyor. Bu gidişatı rehber aldığımız takdirde, beş sene sonra 100 bine yaklaşan bir sayıya ulaşacağımız aşikardır. Yeni açılan fakülteler, altyapıdan ve akademik kadrodan yoksun durumdadır. Bu fakültelerin 18 tanesinde profesör bulunmamaktadır. Nüfusa oranla büyük oranda artan diş hekimi sayısı, işsiz diş hekimi ordusu yaratacaktır. Bir diğer önemli sorunumuz ise sermaye gruplarının işimize el atmalarıdır. Yüzde 49 oranda ortak olma hakkı verilen yasa kalkmalıdır. Yıllarca özel sağlık kuruluşlarında ve muayenehanelerinde çalışıp, Bağ-Kur ve SSK’dan emekli olan meslektaşlarımızın emekli maaşları, asgari ücretin altındadır. Pandemi sürecinde, hekimlere ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde, sağlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 1’e düşürülmelidir.”