Atahan Gezer

Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında hayata geçirilen ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Gemlik’teki fabrikasının açılışı yapılan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) adı, daha satışa sunulmadan araç piyasasında yer almaya başladı. İkinci el araç sitelerinde yüzlerce vatandaş, TOGG alabilmek için araçlarını satışa çıkardı.

Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale renklerinde C-SUV, C-Sedan, C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV isimli 5 farklı modelle satışa sunulacak olan TOGG’un, Şubat 2023’te ön siparişleri alınmaya başlanacak. Otomobilin fiyatı, şubattan sonra belli olacak.

Öte yandan yüzlerce vatandaş, TOGG’a sahip olabilmek için şimdiden araçlarını satışa çıkardı. İkinci el araç siteleri, TOGG için otomobillerini satışa çıkaran vatandaşların ilanlarıyla adeta doldu taştı.

Bazı vatandaşların otomobili alabilmek için gayrimenkullerini de satışa çıkardığı görüldü. Kocaeli’den, İstanbul’dan ve Samsun’dan TOGG alabilmek için dairelerini satışa koyduğunu ifade eden vatandaşların gayrimenkullerinin fiyatları, 800 bin liradan başlıyor.

"Vatandaşların kendi tercihleri"

eskisehir.net’e değerlendirmede bulunan Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Eskişehir’de konuyla alakalı bir duyum almadıklarını belirterek, “Vatandaşların kendi tercihleri. Gayrimenkullerini satıp TOGG almak isteyebilirler. Gayrimenkulü çoktur. Birisini satıp TOGG’da değerlendirmek isteyebilir. Belki de satıp üstüne kredi çekecektir. Kendi tercihleri…” diye konuştu.

"TOGG’un 3 milyon liradan satışa sunulacağını düşünüyorum"

Vatandaşların TOGG alabilmek için araçlarını satma konusunda “aceleci” davrandıklarını dile getiren Eskişehir Oto Galericileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Haluk Olcay ise “Banttan ilk arabanın Nisan 2023’de ineceği söyleniyor. İnsanlar arabalarını satmakta aceleci davranmasınlar. TOGG’un 3 milyon liradan satışa sunulacağını düşünüyorum çünkü üzerindeki 400 kilometre menzilli pillerin piyasa değeri 80 bin dolar” dedi.