AK Parti Genel Merkezince 81 ilde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" etkinliğinin Eskişehir ayağı yapıldı.

Tasigo Otel'de basın buluşması adıyla gerçekleşen organizasyonda ayrıntılara yer verip aklıma takılan soruları siz değerleri okurlarımla paylaşmaya çalışacağım.

İl Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz, toplantıda yerlerini alan tüm basın mensuplarının elini sıkıp "hoşgeldiniz" diyerek sıcak temas kurdu.

Keza İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Milletvekili Nabi Avcı ile Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da teker teker basın mensuplarıyla tokalaştı.

Tam saatinde başlayan etkinlikte eski İl Kadın Kolları Başkanı ve Mlilletvekili Ülker Can, eski il başkanları Murat Canözer ve Süleyman Reyhan, eski Odunpazarı İlçe Başkanı Coşkun Şengün ilk dikkatimi çeken isimler oldu.

Mevcut ilçe başkanlarını ve teşkilatı saymıyorum, onlar kuşkusuz hazır bulunacaklar.

Bir gecelik konaklama ücreti 1.800 TL olan kentin en lüks ve prestijli 5 yıldızlı otelinde düzenlenen basın buluşmasında sağdan saysan 10, soldan saysan 15 basın mensubu ya var ya yok.

AK Parti MKYK üyesi 5 kişi, Düzce ve Bolu'dan birer, Ankara'dan 2, Kütahya'dan 3, Eskişehir'den Nabi Avcı ve Samsun'dan Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı da sayarsak 9 milletvekiliyle basın buluşmasında bir mesaj verilmeye çalışıldı.

Önce Zihni Çalışkan, burada tüm teşkilat, birlikte, el birliğiyle, uyum içinde sahada çalışmalar yürüttüklerinden bahsetti. Kente AK Parti döneminde yapılan 30 milyar liralık yatırımları tek tek sayarken, unuttuklarını Nabi Avcı tamamladı.

Nabi Avcı, daha önce de gündeme getirilen Yeni Eskişehir Stadı'nın isminin Atatürk olarak belirlendiğine ilişkin bilgiyi paylaşırken, önem verdiği ve özel emeği geçen Dedekorkut Parkı, İl Halk Kütüphanesi ve Millet Bahçesi'ne ilişkin detayları gazetecilere sundu.

Konuşma sırası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a geldi ve Türkiye'nin ne kadar güçlü hale geldiğini, tüm eleştirilere rağmen şehir hastanelerinin pandemide nasıl işe yaradığını, çok yönlü dış politikayı, genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öngörülerinin ne kadar isabetli olduğunu ifade etti.

Geçen yıl Erdoğan'ın kentte temelini attığı 130 eser arasındaki 2 fabrika yatırımından övgüyle bahsetti.

Karaaslan, hiçbir zaman kendi ikballerini milletin ikbalinin önünde tutmadıklarını, bunu yapanların millet nezdinde itibar kaybettiklerini iyi bildiklerini dile getirdi.

O kadar güzel ve sürekli Erdoğan'dan övgüyle bahsedilen bir konuşmaydı ki bir ara anlatılan Türkiye'de yaşadığımızı hayal etmek istedim.

Neyse biri yere kalemini düşürdü de kendime geldim.

Siyaseti sokakta yaptıklarını, millette karşılık bulmayan hiçbir konunun AK Parti'nin gündeminde olamayacağını aktaran Karaaslan, 2023 seçimlerinden galip geleceklerinin altını çizdi konuşmasında.

Buraya kadar tamam, bu bir siyasi propaganda, bunu anlayabiliyorum.

Peki Karaaslan ve AK Parti'li yöneticiler, adaletin geldiği nokta, çoğulcu demokrasiden eser kalmaması, talimatla verilen hukuki kararlar, ekonomik kriz, hayat pahalılığı, iş yaptırılması engellenen muhalefet partilerine mensup belediyelerin durumu, kadın cinayetleri, can siperhane savunurken bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçilmesi, KPSS skandalları, kamu kaynaklarının, muhalefet tarafından "5'li çete" olarak tanımlanan bazı mütaahitlere ihalesiz bile verilmesi, partiye üye olmadan taşeron işler dahil kamuyla alakalı bir yerde işe yerleşememe, yolsuzluğun normalleştirilmesi gibi konuları hiç duymadılar mı?

Milletin içinde, sokakta siyaset yaptıklarını söyleyince Karaaslan, bunlar aklıma geldi.

Çünkü millet sokakta bunları da konuşuyor...

Bilin istedim.