24’ncü sayıyla karşınızdayız. İki yıldır yayınlanan dergimiz çok iyi bir noktaya geldi. Yayıncılık için elbette çok kısa bir süre… Öte yandan verilen tepkiler, destekler harika… Doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Özgün içeriğiyle, keyifli tasarımıyla Eskişehir yayın hayatında farklı bir tat yakaladığımızı düşünüyorum. Uzun soluklu olması en büyük dileğimiz…

Bu sayıda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın ‘üretene verdiği’ desteği de işledik. Özellikle de yıllar öncesinden başlayan kırsala desteğini derleyip toparladık. Burada Başkan Ataç’ın tüm Türkiye’ye liderlik örneği sergilediğini düşünüyoruz. Güneş enerjisini tarımsal sulamada kullanma… Kadın Üretici Ürün Satış Noktaları… Hanımeli Sokağı… Hayvancılık bilgilendirme toplantıları, şehir dışına teknik geziler… Süt Toplama Merkezi… Soğuk hava deposu… Çoban Festivali… Türkiye’nin belediye kurulan ilk Kırsal Kalkınma Kurulu… Tepebaşı’nın kırsala verdiği destek ve hizmetlerden bazıları… Haberimizde ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Henüz ortada pandemi yokken Tepebaşı Belediyesi kırsal kesimin, oradaki üretimin önemini kavramış ve elinden geldiği kadar destek olmuş. Belediye’nin adeta unutulan çobanı, sütü, tarımı, hayvancılığı, üretimi gündeme getirmesi de ayrı bir hizmet olarak görülmeli. Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin para etmesi paha biçilemez. O kadınların ne dediğini lütfen okuyun…

Ahmet Ataç, Pişmiş Toprak Sempozyumu’nu başlattığı zaman en yakın çevresi bile ne yapmak istediğini anlamamıştı. Sonraki yıllarda haklılığı ortaya çıktı. Yıllar önce kırsal kesimdeki üretimi desteklemeye başlayan Ataç’ın ne yaptığını anlamak için yıllar geçmesi gerekmedi. Ürettiğimiz bir şubat ayı olsun…